Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jaki kask

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Trocin bo u ciebie tłumik głośno daje o sobie znać i dlatego ci to nie przeszkadza, ale jeżdżąc singlem należy słuchać tłumika a nie obrotomierza ja przyzwyczaiłem się do jazdy na junaku i też mi nie przeszkadzała głośna praca ani silnika(tam wszystko napie..la) i pustego tłumika ani nieszczelność kasku szczególnie że był otwarty bez szczęki JEDEN LUBI RYBKI A DRUGI GRZYBKI. Znam tez takich co jeżdżą z zagłuszkami w uszach niczym na Dakarze bo nie daja rady na trasie ze swoimi wydechami a jak za nimi jade to nic innego nie słychać tylko jego wydechy ale moim zdaniem to już przesada.
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
    sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez szymek1960 Zobacz posta
      Supeeeer, czyli jadąc średnio z prędkością 90km/h miałeś kas na głowie ok.6 godzin. Taka wiadomość mnie cieszy.
      Przyszły kupiec
      tak by wyszło, czasowo pewnie trochę więcej - kask kupiłem w listopadzie gdy moto już zimowało. Zacząłem jeździć tuż przed pierwszym maja, do końca czerwca nie zrobiłem więcej jak 500-800km, głównie na podkrakowskich popołudniowych wypadach. No a potem miałem już nogę w gipsie i do jesieni chodziłem o kulach, zatem jazdy zero. Kask wożę dla Ciebie w bagażniku i gdy tylko będę kierował się w stronę wawy - dam znać.
      ...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...

Komentarz

Wrażenia z użytkowania Schubertha Concept. W porównaniach idniosę się do moich poprzednich kasków Lazer Granville i Nolan N103. Przez grzeczność nie będę porównywał z moim pierwszym Boxem FX1, bo produkt ten trudno nazwać kaskiem.
        Głośność - piszą w literaturze o jego cichości same ochy i achy. Wg mnie szum podobny jak w moim dawnym Lazerze Granville czy Nolanie N103.
        Wentylacja - znacznie wydajniejsza w produkcie z goebbelsowa
        Kąt widzenia - lepszy niż w Lazerze i Nolanie
        Otwierzanie szczęki - Schuberth ma z lewej strony - może to kwestia przyzwyczajenia, ale o wiele mniej wygodne.
        Zamykanie szczęki - może to kwestia wyrobienia, ale łatwiej się zatrzaskiwało w Lazerze i Nolanie
        Parowanie - rzeczywiście ten antifog nie paruje.
        Generalnie - nie widzę wyraźnej przewagi Schubertha nad konkurencją poza sporo wyższą ceną. Wg mnie absolutnie porównywalny z moimi poprzednimi kaskami, nie widzę też powodu by przepłacać dwukrotnie w PL, skoro można go kupić na eBay w cenie Nolana czy Lazera.
        Generalnie kask fajny, ale do końca nie spełnił moich oczekiwań. Cóż, chciałem mieć snobistyczny kask - więc mam, niepotrzebnie tylko sprzedałem Lazera. Miał lepszy stosunek jakości do ceny.
        ...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...

Komentarz

Usunięte na żądanie użytkownika

Komentarz

Ja mam kas Schuberta i jestem bardzo zadowolona, odpowiednio ułożył się już do mojej głowy i również wielkim plusem jest to że ma "blende ". Cena jest wysoka ale tu chodzi o ochronę głowy nie?

Komentarz

Jeśli mówimy o Schubercie- uważam, że warto. Właśnie dostałem kilka szt. szczękowców Concept, więc swój dotychczasowy intergal S1 (rozm. 60) mam na zbyciu, również nowe Concepty w rozmiarach 60 do 63 mam na zbyciu w cenie sporo mniejszej niż podana w linku Agnieszki.
              Dakar & DRZ400E

Komentarz

czyli

Komentarz

Niestety w Schubercie tzw antifog zaczyna mi się odklejać i złazi. Na razie z dolnej części szybki, ale widzę że w tym sezonie trzeba będzie zakupić szybkę z pinlockiem. 250PLN.

Komentarz

Komentarz

Mam takie małe pytanie odnośnie kasków. Co sądzicie o kaskach firmy ARC bo mam na oku używany kask tej firmy i zastanawiam się czy to nie jest jakieś badziewie , dodam tylko że szukam kasku za małe pieniądze. Kask który mam na oku to ARC A-681 http://www.motocombo.pl/produkt-3943...urers_132.html
                      .

Komentarz

Przymierzam sie do tego kasku http://www.scigacz.pl/zdjecia/galler...N.jpg.html#top
                        Uzywa ktos takiego?
                        Kumpel sprowadził troche tych kasków i sprzedaje je po 450 zeta.

Komentarz

Ten jest chyba w miarę tani i dostępny

Komentarz

Zamieszczone przez mx-wulkan Zobacz posta
                            Przymierzam sie do tego kasku http://www.scigacz.pl/zdjecia/galler...N.jpg.html#top
                            Uzywa ktos takiego?
                            Kumpel sprowadził troche tych kasków i sprzedaje je po 450 zeta.
                            Na forum Afryki poczytaj. Robili zbiorowe zamówienie, wiec też troche komentarzy jest tam.

Ja go tylko przymierzałem. Minusem wg. mnie jest to, że szczęka jest wiotka na zawiasach.
                            --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Komentarz

Czy ktoś się może zetknął z kaskami marki LS2? Ceny mają niskie ale może to nie takie skończone badziewie?

NEW COLLECTION 2022-23 ALWAYS AHEAD. Brand new helmets for everything you need

Sklep motocyklowy części oraz akcesoria do motocykli, motorowerów marki WSK SHL WFM JAWA MZ ETZ SIMSON JUNAK ROMET KOMAR OGAR MOTORYNKA i wiele innych. Zapraszamy

Komentarz

Pracuję...
                                X