Shoei Multitec jezdzilem chwile, ma moj kumpel, powiem ze ze ta kase nie warto... slaba jakosc wykonczenia IMO i nie jest wystarczajaco szczelny
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jaki kask
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez trocin Zobacz postaShoei Multitec jezdzilem chwile, ma moj kumpel, powiem ze ze ta kase nie warto... slaba jakosc wykonczenia IMO i nie jest wystarczajaco szczelny
Co rozumiesz przez "nie jest wystarczająco szczelny" ??
PozdrawiamDawcy,świry,idioci...Ludzie nazywają nas różnie,jednak ta ciemna masa nie wie,że dzięki naszemu działaniu mogą się uważać za normalnych.Dla nas tylko przeciętnych...
Komentarz
-
Zamieszczone przez trocin Zobacz postaprzy wyzszych predkosciach jak w LS2 za 250zł
LS2 owszem rewelacyjne kaski - cena + jakoś wykonania natomiast materiał? hmmm... nie zapominajmy, że kaski shoei są wykonywane ręcznie, mają różne rozmiary skorup, sama skorupa wykonana jest z bodajże 6-ciu warstw! Dodatkowo mamy system pinlock.
Nie zapominajmy też o tym, że mulititec został stworzony do jazdy miejskiej i turystycznej, to przy 200 km/h ma prawo "świszczeć" Czy się mylę? Nawet sam producent mówi, że kask może być "dość głośny" chociażby ze względu na wystające elementy
Pozdrawiam
fKaski, odzież, narzędzia, materiały eksploatacyjne, profesjonalna obsługa
www.moto-akcesoria.pl
...dla ludzi z pasją
Komentarz
-
Moim zdaniem LS2 jest warty swojej ceny, bo jaka cena taki kask. Mogę się pokusić o stwierdzenie że pomiędzy kaskami kask "TIGER" po 20 zł a przyzwoitymi kaskami w cenie od 350 zł w górę to LS2 jest marką kasków która wypełnia lukę pomiędzy wyrobami kasko podobnymi a przyzwoitymi kaskami. Szczerzę mówiąc sam bym LS2 nie kupił, ale jak kogoś nie stać na kask za 500 zł to niech lepiej sobie kupi LS2 za 250 niż jakiegoś TIGERA za allegro..
Komentarz
-
Panowie
Ja mówię o kaskach za 1500 - 1800 zł, a nie o wyrobach kaskopodobnych za 250 zł. Jeżeli maił bym kupić kaski za 250 - 500 zł, to bym nikomu "za przeproszeniem" dupy nie zawracał i nie pytał: co sądzicie o kasku x lub y. - Od takiego kasku nie wymagam jakości, wytrzymałości ani innych takich, jedynie funkcji ochrony przed deszczem i robactwem.
Jednak od kasku za 1500 zł w górę mam prawo wymagać. Dlatego moje pytanie na forum publicznym o opinię na temat tych kasków.Dawcy,świry,idioci...Ludzie nazywają nas różnie,jednak ta ciemna masa nie wie,że dzięki naszemu działaniu mogą się uważać za normalnych.Dla nas tylko przeciętnych...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Rava Zobacz postaPanowiejeśli mogę prosić.
A czy np. ten kask wchodzi w rachubę?
Jest to kask dedykowany do jazdy po bezdrożach. Fakt, jest troszeczkę droższy - bliżej górnej granicy - 1999 zł ale np. kupując go do końca lutego można wykorzystać kod promocyjny i płacimy za niego 100 zł mniej - o kod możecie pytać na PW. No i całkiem spora suma przejdzie na kolejne zakupy w postaci motoKasyKaski, odzież, narzędzia, materiały eksploatacyjne, profesjonalna obsługa
www.moto-akcesoria.pl
...dla ludzi z pasją
Komentarz
-
Zamieszczone przez moto-akcesoria Zobacz postai Paniejeśli mogę prosić.
A czy np. ten kask wchodzi w rachubę?
Jest to kask dedykowany do jazdy po bezdrożach. Fakt, jest troszeczkę droższy - bliżej górnej granicy - 1999 zł ale np. kupując go do końca lutego można wykorzystać kod promocyjny i płacimy za niego 100 zł mniej - o kod możecie pytać na PW. No i całkiem spora suma przejdzie na kolejne zakupy w postaci motoKasyBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Hmmm jeśli mówimy o "najcichszym kasku" to na pewno SHOEI QWEST - w tym momencie jest to najcichszy kask na rynku...
Delikatnie dodam, że podczas tegorocznej Wystawy Motocykli w Warszawie będzie można go wygrać!A o szczegółach pisałam tutaj:
Kaski, odzież, narzędzia, materiały eksploatacyjne, profesjonalna obsługa
www.moto-akcesoria.pl
...dla ludzi z pasją
Komentarz
-
Szanowna braci forumowa (koleżanki i koledzy)
Mam już Jeta z daszkiem, nawet Hornet'a DS, Faktycznie jest rewelacyjny.
Jednak mam kaprys posiadania szczękowca dla siebie i żony - wygodniejsze przy turystyce szosowo-krajoznawczej. (zdjęcie zrobić, zatankować i takie tam )Dawcy,świry,idioci...Ludzie nazywają nas różnie,jednak ta ciemna masa nie wie,że dzięki naszemu działaniu mogą się uważać za normalnych.Dla nas tylko przeciętnych...
Komentarz
-
Zamieszczone przez moto-akcesoria Zobacz postaHmmm jeśli mówimy o "najcichszym kasku" to na pewno SHOEI QWEST - w tym momencie jest to najcichszy kask na rynku...
jsz
Komentarz
-
Ja jeżdżę od roku w kasku Caberg Justissimo GT. Bardzo fajny szczękowiec. Ciut głośny, ale za to bardzo szczelny - zero wody w środku nawet przy takich ulewach, że rzeka się na ulicy robiła w 5 minut
Polecam. Dobrze wypada w testach bezpieczeństwa - wygrywa z kaskami 3-krotnie droższymi. W sumie dobry kask, ale nie wiem jak przy dużych prędkościach, bo szybciej niż 140 nie jechałem. Ale od 120 już gwiżdżeKonwersja XTZ660 na supermoto ;-) http://xtz660.blogspot.com
Komentarz
-
Żeby nie było, że rzucam tylko, co ślina na język przyniesie, tudzież szeroko pojęty tani i tandetny marketing, tak bardzo lubiane liczby można znaleźć chociażby w tym zdaniu:
"Poziom hałasu został ograniczony o 60% w stosunku do poprzednika (2,2 dB). Udało się osiągnąć taki efekt między innymi dzięki poprowadzeniu kanałów wentylacji przy skorupie." Tyczy się to oczywiście kasku SHOEI QWEST
A pochodzi ono z artykułu:
Kaski, odzież, narzędzia, materiały eksploatacyjne, profesjonalna obsługa
www.moto-akcesoria.pl
...dla ludzi z pasją
Komentarz
-
Zamieszczone przez moto-akcesoria Zobacz posta"Poziom hałasu został ograniczony o 60% w stosunku do poprzednika (2,2 dB).
BTW za faktycznie najcichsze uważałem dotychczas kaski baehr, firmy specjalizującej się w komunikacji na motocyklu. dla swoich wyrobów podawali wartości w db dla 100 i 160kmh
jsz
Komentarz
Komentarz