Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakie buty- opinie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Krzsiek
    odpowiedział(a)
    Rozwiazanie z tego co widze uzywane w skuterswiecie i w czopkach, pewnie po to zeby butow nie brudzic. Widzialem to jeszcze w jakims demoludzie. Google pokazuje cos takiego do junaka.
    W czopku masz nogi do przodu w skuterze prostopadle do drogi. Tu natomiast podkurczone i na nich stoisz. Wiec na poczatek inna pozycja i inne dzialnie stopy.

Niemmniej nie przyjelo sie w moto. Na asfalt moze jeszcze ujdzie bieg pieta wbijac, ale na wertepy cos mi sie wydaje ze zabierac to moze swobode pozycji i przestwiwenie stopy bedzie skutkowac niekontrolowana interakcja z wajcha.

Tak samo przy pochyleniu na bak gdzies trzeba piete w dol nienaturalnie cisnac...

Zakaldam mimo wszystko, ze jakby to bylo takie dobre to by istnialo powszechniej. A istnieje w skuterach, przy stalej pozycji podczas jazdy i nie dla szybkosci wachlowania a po to aby nie brudzic butow.

Co do odrywania buta od podnozka to raczej nie odrywam, jedynie przekladam bokiem palce nie odrywajac podeszwy. Moze masz za nisko dzwignie i but nie wchodzi skoro szukasz takich patentow?

Idac dalej, dzwignia oryginalana w pozycji jak na zdjeciu z bangladeszu, czyli pod podeszwa z doswiadczenai jest bardziej meczaca niz tak jak jest zazwyczaj. Biore tu pod uwage to co sie dzieje przy hamulcu. Tam jest pod podeszwa i czesto trzeba trzymac z boku stope zeby nie naciskac (wielkosc tego pedalu tez zapewne z tego wynika bo jest maly) albo pilnowac sie z nia, co przy biegach nie ma miejsca, bo wajcha jest poza ruchem stopy i nie przeszkadza podczas jazdy.

Ale jestem za eksperymentami. Przyspawaj to, zrob testy i podziel sie doswiadczeniem
    Ostatnio edytowany przez Krzsiek; 62.

Zostaw komentarz:

• ArturS
    odpowiedział(a)

jedyne z czym mi się to kojarzy

Zostaw komentarz:

• Bigmike
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez szafura Zobacz posta
    Zapytam: po co to?
    [emoji23] może uda się chłopakom coś takiego opatentowac..chłopaki z Enduro i cross mieli by duże ułatwienie w zmianie biegów...[emoji23] [emoji12]

Zostaw komentarz:

• Mondo Cane
    odpowiedział(a)
    Odpowiem: aby łatwiej zmieniać biegi bez nadmiernego odrywania stopy od lewego podnóżka.

Zostaw komentarz:

• szafura
    odpowiedział(a)
    Zapytam: po co to?

Zostaw komentarz:

• Mondo Cane
    odpowiedział(a)
    Właśnie skończyłem zdobywać wiedzę o tym co i jak mogę udoskonalić bez ingerencji w konstrukcję motocykla. Chodzi mi również po głowie w ramach testów dorobienie tymczasowej, dodatkowej dźwigni zmiany biegów jakieś 10-12 cm nad fabryczną.

Szukałem na forach ale jedyne co znalazłem to na forum motocyklistów z Bangladeszu poniższą konstrukcję

modified-motorcycle-gear-lever1.jpg
    Ostatnio edytowany przez Mondo Cane; 3348.

Zostaw komentarz:

• radar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Mondo Cane Zobacz posta
    I wracam do czytania na temat jak zmieniac biegi w butach crossowych
    - spróbu podciągnąć dźwignię zmiany biegów do góry kręcąc rzymską śrubą na cięgle.

Zostaw komentarz:

• napson
    odpowiedział(a)
    661.jpg

A ja jeżdżę w takich szóstkach i polecam. Nie są super wentylowane bo chyba nie są wcale, ale noga jest bardzo pewna w tym bucie. Kilka razy nogę ochroniły przed korzeniami czy innym ścierwem. Pierwszego kontaktu z asfaltem nie miały więc nie powiem jak się zachowują w takiej sytuacji. Są bez zawiasu ale są bardzo wygodne. Cena rok temu była 800 zł +/-

Zostaw komentarz:

• Prince
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Bigmike Zobacz posta
    Ale na litość Boską nie kupujcie jakiegoś gówna bo niby ładnie wygląda!!!!
    Ten wygląd to przy których? Bo chyba nie tych z juli.

Zostaw komentarz:

• Bigmike
    odpowiedział(a)
    Wiadomą rzeczą jest ze każdy zakup jest przemyślany żeby zmieścić się w budżecie. Ale na litość Boską nie kupujcie jakiegoś gówna bo niby ładnie wygląda!!!! Buty mają zabezpieczać, chronić stopę.. czytając koment. Mam wrażenie że głównym priorytetem jest wygląd i cena.. pomyślcie zanim kupicie jakieś gówno które wam się rozklei przy 35 stopniach i pierwszym kontaktem z terenem...😂😂

Zostaw komentarz:

• pehowiec
    odpowiedział(a)
    Żyją i mają sie dobrze, mimo że - PRC . A tak szczerze to nie narzekam, zmieniłem tylko okucia dwa lata temu. Szycie nie puściło mimo że mają może tyle lat co moja teresa . Teraz rzadko używane stoją w gablocie i wytrzymają drugie tyle lat

Zostaw komentarz:

• Mondo Cane
    odpowiedział(a)
    A żyją tak ledwo ledwo czy wiernie pełnia służbę na posterunku?

Zostaw komentarz:

• pehowiec
    odpowiedział(a)
    Made in PRC , 8 lat , jeszcze żyjąDSC01802.jpg

Zostaw komentarz:

• Mondo Cane
    odpowiedział(a)
    Pablo nic nie poradzę na to, że zarówno na opakowaniu jak i metce jak byk, dużą czcionką nadrukowano PRC. Nie przesadzając miałem silne poczucie w pierwszym kontakcie, że te wszystkie napisy mówią "Proudly made in China"
    A wracając do samych butów - są czarne, kompletnie nieprzewiewne, para waży ponad 4 kilogramy i muszę coś zrobić z dźwignią zmiany biegów i hamulca. Wczoraj dwie godziny od nowa uczyłem się jak się jeździ motocyklem posiadanym od dwóch lat. Lewy staw skokowy jeszcze dziś czuję
    Poza tym uszyte równo, odlewy gumowe i PVC trzymają symetrię i proporcje, but sam w sobie jest wygodny, rozmiarówka (długość wkładki) zgodna z rzeczywistością, ma aluminiowe klamry z paskami na obrotowych mocowaniach, można spodnie nosić zarówno na jak i wewnątrz buta.

Aha jeszcze jedno - kolejne buty w tym stylu kupie jednak z tradycyjna, szytą podeszwą - mógłbym chociaż biegi zmieniać jak człowiek rantem buta a nie uskuteczniać jakąś ekwilibrystykę na dwóch kołach.

Na razie tyle - dalsze testy w weekend.

Krzychu - wojskowe są świetne do chodzenia i biegania. Po tym co wczoraj widziałem u kierownika GS'a chcę mieć jak najlepsze zabezpieczenie stóp.

- - - Zaktualizowano - - -

A i jeszcze taki rodzynek dla hmm nie wiem kogo, kowbojów?
    ALPINESTARS SUPERVICTORY.jpg

I wracam do czytania na temat jak zmieniac biegi w butach crossowych
    Ostatnio edytowany przez Mondo Cane; 3348.

Zostaw komentarz:

• KRZYCHU
    odpowiedział(a)
    Jeżdżę już chyba 4 sezon w wojskowych butach.(BUTY SPECJALNE model 928/MON)
    Naprawdę wygodne i na każde warunki. Nie do zdarcia.

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X