a moze ktos moze cos powiedziec o swoch doswiadczeniach z ponizszym wydechem?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jaki tłumik kupić
Zwiń
X
-
Wizualnie nie bardzo, mam przerabianą koncówke ale nie jak lufe od czołguZamieszczone przez WOT Zobacz postao prosze kolega z forum miał coś takiego:
czyli mozna....
Zostaw komentarz:
-
o prosze kolega z forum miał coś takiego:
czyli mozna....
Zostaw komentarz:
-
a możesz załatwić jakiś filmik jak dr pracuje na nim bo ja bym chętnie wciągnął taki glosny tłumik ale nie w ciemno i wole posłuchać jak ryczyZamieszczone przez Trusek Zobacz postamoj znajomu na ten wydech w Dr masakra nie da sie jechac za niam taki jest glosny
Zostaw komentarz:
-
moj znajomu na ten wydech w Dr masakra nie da sie jechac za niam taki jest glosny
Zostaw komentarz:
-
a może zobacz coś takiego
a czy ktos bawił sie w "wycinanie" jednej z komór w orginale w 660? jak to pozniej słychać? warto sie bawić?
Zostaw komentarz:
-
Halo? Łukasz VIP czy możesz przesłać schemat swojego tłumika? Dzięki.
Zostaw komentarz:
-
"Teraz przerabiałem swój wydech w LC4 z pustej aluminiowej puszki na przelot" Łukasz VIP czy mógłbyś zamieścić jakiś schemat swojego wydechu? Chyba postaram się wykonać coś samemu od zera. Zobaczymy...
Zostaw komentarz:
-
Można zlecić doróbkę takiej przejściówki w firmie zajmującej się produkcją elementów ze stali nierdzewnej.
Ja zimą zaopatrzyłem się w tłumik akcesoryjny z jednym wlotem i musiałem wiosną dorobić przejściówkę "2 w 1" do oryginalnych kolektorów ST.
Zawiozłem im oryginalny tłumik a oni dorobili element ze stali nierdzewnej i wyszkiełkowali.
Zabawa nie była tania bo wyszło 244 złote brutto za materiał i robotę, ale mam za to satysfakcję i unikalny układ wydechowy w ST poprowadzony na taką wysokość i pod takim kątem jak chciałem.
pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
Sam Pro Dureń kosztuje od 130 (uciekł mi w zeszłym roku) do nawet 400...
Zostaw komentarz:
-
tylko ile taki zestawik może kosztować? Napewno nie mało...Zamieszczone przez piotr13 Zobacz postaW pro duro jest to w komplecie
Zostaw komentarz:
-
No właśnie, też szukam czegoś do XTZ 660. Co prawda można kupić jakiś tłumik na allegro, ale skąd można dorwać rurę łączącą nowy, prosty tłumik z kolektorem wydechowym? Oryginalny tłumik jest "niekształtny" natomiast większość tłumików to po prostu walce. Macie jakiś patent na takie przejście od kolektora wydechowego do nowego "walcowego" tłumika?
Zostaw komentarz:
-
Powiem Ci, że dobrze wygłuszony przelot jest naprawdę cichy. Teraz przerabiałem swój wydech w LC4 z pustej aluminiowej puszki na przelot. W pierwszej części tłumika jest wstawiona komora rozprężająca z puszki perforowanej, potem jest mała komora pusta i na końcu w drugiej części tłumika jest rura perforowana. Wszystko jest owinięte matą szklaną a potem wełną szklaną. Wydech wcześniej z urywającego głowę i strzelającego jak armata zrobił się naprawdę cichy. Moto chodzi samym basem i to bardzo cichym. Jak znajdę chwilę i dostanę kopkę to wtedy nagram dźwięk.
A tak poza tym to do każdej przelotówki możesz wstawić db-killera.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: