Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jaki tłumik kupić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• WOT
    odpowiedział(a)
    a moze ktos moze cos powiedziec o swoch doswiadczeniach z ponizszym wydechem?

Zostaw komentarz:

• @MARIUSZ@
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez WOT Zobacz posta
    Wizualnie nie bardzo, mam przerabianą koncówke ale nie jak lufe od czołgu

Zostaw komentarz:

• WOT
    odpowiedział(a)
    o prosze kolega z forum miał coś takiego:

czyli mozna....

Zostaw komentarz:

• @MARIUSZ@
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Trusek Zobacz posta
    moj znajomu na ten wydech w Dr masakra nie da sie jechac za niam taki jest glosny
    a możesz załatwić jakiś filmik jak dr pracuje na nim bo ja bym chętnie wciągnął taki glosny tłumik ale nie w ciemno i wole posłuchać jak ryczy

Zostaw komentarz:

• WOT
    odpowiedział(a)
    oj...

Zostaw komentarz:

• Trusek
    odpowiedział(a)
    moj znajomu na ten wydech w Dr masakra nie da sie jechac za niam taki jest glosny

Zostaw komentarz:

• WOT
    odpowiedział(a)
    a może zobacz coś takiego

a czy ktos bawił sie w "wycinanie" jednej z komór w orginale w 660? jak to pozniej słychać? warto sie bawić?

Zostaw komentarz:

• Nomad
    odpowiedział(a)
    Halo? Łukasz VIP czy możesz przesłać schemat swojego tłumika? Dzięki.

Zostaw komentarz:

• Nomad
    odpowiedział(a)
    "Teraz przerabiałem swój wydech w LC4 z pustej aluminiowej puszki na przelot" Łukasz VIP czy mógłbyś zamieścić jakiś schemat swojego wydechu? Chyba postaram się wykonać coś samemu od zera. Zobaczymy...

Zostaw komentarz:

• makaron
    odpowiedział(a)
    Można zlecić doróbkę takiej przejściówki w firmie zajmującej się produkcją elementów ze stali nierdzewnej.

Ja zimą zaopatrzyłem się w tłumik akcesoryjny z jednym wlotem i musiałem wiosną dorobić przejściówkę "2 w 1" do oryginalnych kolektorów ST.
    Zawiozłem im oryginalny tłumik a oni dorobili element ze stali nierdzewnej i wyszkiełkowali.

Zabawa nie była tania bo wyszło 244 złote brutto za materiał i robotę, ale mam za to satysfakcję i unikalny układ wydechowy w ST poprowadzony na taką wysokość i pod takim kątem jak chciałem.

pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Bartas
    odpowiedział(a)
    Sam Pro Dureń kosztuje od 130 (uciekł mi w zeszłym roku) do nawet 400...

Zostaw komentarz:

• Nomad
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez piotr13 Zobacz posta
    W pro duro jest to w komplecie
    tylko ile taki zestawik może kosztować? Napewno nie mało...

Zostaw komentarz:

• piotr13
    odpowiedział(a)
    W pro duro jest to w komplecie

Zostaw komentarz:

• Nomad
    odpowiedział(a)
    No właśnie, też szukam czegoś do XTZ 660. Co prawda można kupić jakiś tłumik na allegro, ale skąd można dorwać rurę łączącą nowy, prosty tłumik z kolektorem wydechowym? Oryginalny tłumik jest "niekształtny" natomiast większość tłumików to po prostu walce. Macie jakiś patent na takie przejście od kolektora wydechowego do nowego "walcowego" tłumika?

Zostaw komentarz:

• lukasz_vip
    odpowiedział(a)
    Powiem Ci, że dobrze wygłuszony przelot jest naprawdę cichy. Teraz przerabiałem swój wydech w LC4 z pustej aluminiowej puszki na przelot. W pierwszej części tłumika jest wstawiona komora rozprężająca z puszki perforowanej, potem jest mała komora pusta i na końcu w drugiej części tłumika jest rura perforowana. Wszystko jest owinięte matą szklaną a potem wełną szklaną. Wydech wcześniej z urywającego głowę i strzelającego jak armata zrobił się naprawdę cichy. Moto chodzi samym basem i to bardzo cichym. Jak znajdę chwilę i dostanę kopkę to wtedy nagram dźwięk.

A tak poza tym to do każdej przelotówki możesz wstawić db-killera.

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X