Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jaki tłumik kupić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• blaz
    odpowiedział(a)
    Arrow Paris dakar replica to bardzo fajny tłumik, miałem kiedyś taki przy xt600 tenere, wprawdzie to przelotówka, ale ma coś w rodzaju db. killera dzięki czemu nie ryczy jak szalony. Na pewno poprawi estetykę, i jest o wiele lżejszy.
    A wygląda (w xt 600) tak:

Kilka razy widziałem taki Arrow w xtz 660
    Ostatnio edytowany przez blaz; 151.

Zostaw komentarz:

• @MARIUSZ@
    odpowiedział(a)
    Ja mam przelotówkę ale zmienioną końcówkę na większą a nie jakąś słomke do picia jak w standardzie i chodzi basowo w sam raz nie za głosno nie za cicho

Zostaw komentarz:

• doktor
    odpowiedział(a)
    Witam. Osobiście mam przerabiany oryginał... usunięte wszystkie komory, wstawione 2 kawałki rury perforowanej - między nimi taka mini komora, no i oczywiście wata szklana. Efekt bardzo zadowalający, ciszej niż przelotówka i o wiele niżej go słychać.
    Wszystko fajnie ale oryginał jest nadal ciężki, w najbliższym czasie będę szukał jakiejś nitowanej puszki żeby zrobić coś podobnego i lżejszego.

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Ja bym proponował coś dedykowanego niż uniwersalnego czy od innego moto (choć może i bez problemu nadałby się jakiś wydech od singla podobnej pojemności).
    Bym coś polecił, ale na akcesoryjnych wydechach do 660 słabo się znam.

Osobiście, to bym przerobił oryginał. Szkoda, że jego wyglądu za bardzo nie da się zmienić

Zostaw komentarz:

• rootolf
    odpowiedział(a)
    To może dorzucę jeszcze jedno pytanie:
    Czy do singla podejdzie tylko tłumik dedykowany do tego typu silnika? czy można z innym kombinować?
    i czy musi być dedykowany do konkretnego modelu moto, czy można wziąć np od suzuki dr big?

Zostaw komentarz:

• rootolf
    rozpoczął temat [660] Jaki tłumik kupić

Jaki tłumik kupić

Tak się rozglądam za jakimś tłumikiem fajnym i używanym.
    Teraz mam oryginał, ale wolałbym coś, co by przyjemniej pyrkało.
    Przelotowym tłumikom dziękuję, bo nie mam zamiaru jeździć w stoperach.
    To ma być tłumik do turystyki, a nie robienia hałasu.
    Możecie coś polecić, jakieś doświadczenia, sugestie?

PS. Laser ProDuro już znam
Pracuję...
X