Zamieszczone przez piotr13
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Tak dobrze żarła i zdechła
Zwiń
X
-
Faktycznie w TA/AT jednakowe są,w którymś z motungów przy których miałem okazję grzebać ale nie pomnę juz w jakim ta druga świeczka była sporo mniejsza ,mniej więcej wielkosci świecy żarowej w dieslu i tak z 5 razy droższa od normalnych.Zasadniczo jeżeli te świece są rozmieszczone w symetrycznie w komorze spalania to silnik na zdrowy rozum powinien chodzić normalnie (sprawdzę dziś w ojczulkowym trampku
),jeżeli natomiast ta druga ma za zadanie poprawę szybkości i równomierności rozchodzenia się płomienia i jest umieszczona pod tym kątem to problem może być.Swego czasu przerobiłem tak głowicę w iżu i w miejsce gasielniczki (takie prymitywne deko) nagwintowałem otwór pod drugą świecę i po podniesieniu kompresji osiągi znacznie lepsze ale tam na tylko tej dołożonej to odpalać nie chciał,czasami na pych się udało ale jechać to nie chciał
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Akurat głowica silników z rodziny AT jest tak zrobiona, że świece są po przeciwnych bokach komory spalania, więc niesprawność jednej z nich może faktycznie zakłócić proces spalania.
Z silników z małymi świecami "dopalającymi" kojarzę BMW R1150 (bodajże od '03) i nowsze Moto Guzzi.
A propo IŻa - znajomy sprzedaje 49tkę. Jest pierwszym właścicielem od nowości ('56), moto w oryginale, jeżdżące i z przeglądem, choć czas na nim trochę widać. Jakby ktoś coś.... fajnie by było, żeby w dobre ręce trafiło.sigpic
Komentarz
Komentarz