Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Jak to się mówi, "Nie chwal dnia przed zachodem słońca" Uszczelka pod głowicą już się poddała. Ledwo 60km Trzeba było od razu szukać czegoś z wyższej półki. A więc koledzy, jaka UPG? Cały zestaw zbędny. Wystarczy jedna uszczelka. Athena może być?
Artur - zakładałem zamienniki Athena ... było podobnie jak u Ciebie - dwa razy wydana kasa ...
Może Touramax? mam kilka uszczelek od nich i są ok. Ale te "ważne" to zamawiałem z Yamany... jakość dobra tylko ten czas oczekiwania na zamówione części ...
Na forum yamahaxt napisali, że być może źle założyłem ślizg łańcucha rozrządu i stąd szuranie - jeden taki przypadek był. A faktycznie nie zwracałem na to uwagi - byle góra wpadła w rowek i tyle. A uszczelki GASKET. Wszystko skręcane kluczem dynamometrycznym.
Tak wracając do hałasu... czy to czasem nie było takie dość ciężkie "napitalanie" metaliczne? tylko nie takie cykanie a raczej walenie młotkiem w kowadło?
Bo u mnie tak właśnie zaczynała hałasować jak puszczały te śruby i po prostu głowica napitalała przez uszczelkę w cylinder. Takie ruchy niewielkie, ale przy tym ciśnieniu dość głośne.
Tak jak pisałem Ci na forum yamahyxt.pl
Jeżeli to tylko lekki szum to nie przejmowałbym się. Pierścienie pracują po honowanej powierzchni, mogą szumieć.
Jeśli jednak napieprza głośno w formie stuków lub szum nie jest szumem tylko głośnym hałasem to chyba warto zajrzeć do wnętrza...
Tam nie za bardzo jest co spierdzielić przy składaniu.
Przed zdjęciem cylindra sprawdź jednak gładź. Jak nie ma pionowych rys zostaw jak jest.
Zwróć uwagę przy składaniu na:
1. przedni ślizg łańcuszka rozrządu i jego zamocowanie dolne.
2. ustawienie rozrządu i dokręcenie śrub w górnych kołach zębatych łańcuszka rozrządu. Skręć je na klej do gwintów.
3. przy rozkręcaniu czterech głównych śrub mocujących głowicę sprawdź czy nie odkręcają się zbyt luźno.
4. przy składaniu oczywiście napinacz łańcuszka rozrządu ma być zdjęty :-) Zakładasz go po ustawieniu i złożeniu rozrządu.
Powodzenia!
Co do UPG - zorientuj się ile kosztuje oryginał Yamahy, jak nie zabije ceną to kup oryginał.
Ceny oryginału uszczelki pod głowicę nie pamiętam, nie była ani niska ani wysoka... no relatywnie coś koło 1.5-2.0 x cena zamiennika. W każdym bądź razie około tygodnia czekania było.
Od zdjęcia 34 wzwyż to co porozbiórce: https://picasaweb.google.com/1034218...64198788796898
Szpilki się normalnie odkręciły - było "cyknięcie" (po użyciu pewnej siły), a dalej już palcami. Pionowe ryski się pojawiły, ale są płytsze niż honowanie. Jak podnosiłem głowicę, to się trochę oleju wlało do środka razem z wypaloną farbą z uszczelki. Szurania nie udało się nagrać, znaczy ja je słyszę, bo wiem jak silnik wcześniej chodził.
Problem w tym, że w tych Babciach to może być tak, że strzela uszczelka a może byc i tak, że odkręca się głowica. Tutaj by wychodziło, że padła uszczelka. Po prostu trzeba się upewnić, że śruby i gwinty są ok. Najlepiej śruby wymienić na nowe.
Komentarz