Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gorąca prośba o poradę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• R@dek
    odpowiedział(a)
    OK
    Tak zrobię ale nie irytuj się - nie ma znaczenia że do starego doleję jakiś tam orlen i czy gdyby tak było że mierzyłem dobrze, to czy od fula do minimum po tysiącu to dużo bierze czy nie
    Jestem laikiem w tym temacie ale może kiedyś ci podpowiem w moim np. jak będziesz miał kłopot z zębami siedzę w tej branży to podpowiem
    Pozdro

Zostaw komentarz:

• Kaytec
    odpowiedział(a)
    Jeżeli jest tak jak piszesz, to wychodziło by około 0.5 litra na 1000km. Więc nie zapomnij dolewać minerała i jeździj, albo czytaj wątki o remoncie.
    Tak ja _ja pisze sprawdź najpierw dokładnie ile oleju ci schodzi, jeżeli w ogóle schodzi, to bez sensu będzie wymiana na motula bo dosłownie puszczasz kasę z dymem W dodatku syntetyka będzie spalał jeszcze więcej.

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Nie ważne na jakim oleju chodziła. Po tym sprawdzeniu czy bierze czy nie, lej syntetyk (kij z Motulem).

Zostaw komentarz:

• _ja
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez R@dek Zobacz posta
    Motul 10w 40w semisyntetyk będzie według ciebie OK

będzie ok, tylko drogi.
    najpierw dolej jakiś tani (np. z Orlenu) i zobacz czy moto "bierze" olej.
    Jeśli tak, to nie kupuj drogiego tylko zrób remont.
    Jeśli nie, to możesz kupić Motul (choć w tej sprawie zdania są mocno podzielone, ale to osobny wątek).

Oczywiście wymień wtedy całość, razem z filtrem, a nie tylko dolewaj.
    Ostatnio edytowany przez _ja; 611.

Zostaw komentarz:

• R@dek
    odpowiedział(a)
    Witam
    Dzięki za szybką poradę
    Przejechałem na nim ok 1000km i i z tego co mi się udało odczytać z bagnetu to od full stanu spadło na minimum (lub robię błędy w pomiarze) muszę wymienić olej bo nawet nie wiem co dolać
    czyli Motul 10w 40w semisyntetyk będzie według ciebie OK
    POzdro

Zostaw komentarz:

• Kaytec
    odpowiedział(a)
    Link do serwisówki
    Link do serwisówki - sprawdzanie oleju

Sprawdzanie poziomu oleju:
    1. Rozgrzej silnik, wyłącz, poczekaj aż temperatura spadnie do około 70 stopni
    2. Ustaw motocykl na płaskiej powierzchni, nie na stopce.
    3. Odkręć korek i patrz na poziom.

Zalecany olej:
    20W40 SE
    10W30 SE

Przede wszystkim zorientuj się ile oleju pali ci motocykl po przejechaniu iluś tam kilometrów, potem podejmuj decyzję czy zmieniać olej i co dalej. Żebyś nie zrobił tak że kupisz dobry olej i cały spalisz
    Ostatnio edytowany przez Kaytec; 460.

Zostaw komentarz:

• R@dek
    rozpoczął temat [660] Gorąca prośba o poradę

Gorąca prośba o poradę

GORĄCA PROŚBA O PORADĘ
    Jestem świeżo upieczonym posiadaczem XTZ660 i:
    1-Za cholerę nie mogę sprawdzić poziomu oleju za każdym razem mam inny wynik!!
    2- Gość od którego kupiłem Terese nie potrafił powiedzieć na jakim oleju chodziła (nawet nie pytajcie jak to - bo nie chcę się już na niego w k....ać)
    3- czyli nie wiadomo jaki olej- więc jaki nalać, czy płukać, i ile ( zaznaczę że moto ma 41.000 przebiegu)
    Z góry dzięki Pozdro R@dek Łódź
Pracuję...
X