OK
Tak zrobię ale nie irytuj się - nie ma znaczenia że do starego doleję jakiś tam orlen i czy gdyby tak było że mierzyłem dobrze, to czy od fula do minimum po tysiącu to dużo bierze czy nie
Jestem laikiem w tym temacie ale może kiedyś ci podpowiem w moim np. jak będziesz miał kłopot z zębami siedzę w tej branży to podpowiem
Pozdro
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Gorąca prośba o poradę
Zwiń
X
-
Jeżeli jest tak jak piszesz, to wychodziło by około 0.5 litra na 1000km. Więc nie zapomnij dolewać minerała i jeździj, albo czytaj wątki o remoncie.
Tak ja _ja pisze sprawdź najpierw dokładnie ile oleju ci schodzi, jeżeli w ogóle schodzi, to bez sensu będzie wymiana na motula bo dosłownie puszczasz kasę z dymem
W dodatku syntetyka będzie spalał jeszcze więcej.
Zostaw komentarz:
-
Nie ważne na jakim oleju chodziła. Po tym sprawdzeniu czy bierze czy nie, lej syntetyk (kij z Motulem).
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez R@dek Zobacz postaMotul 10w 40w semisyntetyk będzie według ciebie OK
będzie ok, tylko drogi.
najpierw dolej jakiś tani (np. z Orlenu) i zobacz czy moto "bierze" olej.
Jeśli tak, to nie kupuj drogiego tylko zrób remont.
Jeśli nie, to możesz kupić Motul (choć w tej sprawie zdania są mocno podzielone, ale to osobny wątek).
Oczywiście wymień wtedy całość, razem z filtrem, a nie tylko dolewaj.Ostatnio edytowany przez _ja; 611.
Zostaw komentarz:
-
Witam
Dzięki za szybką poradę
Przejechałem na nim ok 1000km i i z tego co mi się udało odczytać z bagnetu to od full stanu spadło na minimum (lub robię błędy w pomiarze) muszę wymienić olej bo nawet nie wiem co dolać
czyli Motul 10w 40w semisyntetyk będzie według ciebie OK
POzdro
Zostaw komentarz:
-
Link do serwisówki
Link do serwisówki - sprawdzanie oleju
Sprawdzanie poziomu oleju:
1. Rozgrzej silnik, wyłącz, poczekaj aż temperatura spadnie do około 70 stopni
2. Ustaw motocykl na płaskiej powierzchni, nie na stopce.
3. Odkręć korek i patrz na poziom.
Zalecany olej:
20W40 SE
10W30 SE
Przede wszystkim zorientuj się ile oleju pali ci motocykl po przejechaniu iluś tam kilometrów, potem podejmuj decyzję czy zmieniać olej i co dalej. Żebyś nie zrobił tak że kupisz dobry olej i cały spalisz
Ostatnio edytowany przez Kaytec; 460.
Zostaw komentarz:
-
Gorąca prośba o poradę
GORĄCA PROŚBA O PORADĘ
Jestem świeżo upieczonym posiadaczem XTZ660 i:
1-Za cholerę nie mogę sprawdzić poziomu oleju za każdym razem mam inny wynik!!
2- Gość od którego kupiłem Terese nie potrafił powiedzieć na jakim oleju chodziła (nawet nie pytajcie jak to - bo nie chcę się już na niego w k....ać)
3- czyli nie wiadomo jaki olej- więc jaki nalać, czy płukać, i ile ( zaznaczę że moto ma 41.000 przebiegu)
Z góry dzięki Pozdro R@dek ŁódźTagi: Brak
Zostaw komentarz: