Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Pewnie zawór już kiepsko trzyma albo między zębami pompy zlatuje na dół,tak naprawdę to że na bagnecie nic nie pokazuje nie świadczy o braku oleju w zbiorniku w ramie.Ten typ tak już ma ....
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
To mnie uspokoiłeś
A jak sprawdzać żeby nie zatrzeć? Wiem że nad filtrem oleju jest śrubka i po jej poluźnieniu powinien pokazywać się olej ;] Dla pewności że jest dobry obieg ?
I pytanie. Czy plucie olejem w airbox jest przyczyną?... Bo zauważyłem że lubi to robić...
Racja przynajmniej co do za wysokiego stanu oleju,z jazdą na kole to raczej przy suchej misce olejowej jak w teresce do filtra nie powinno wyrzucać.
Obiegu nie sprawdzi się śrubką przy filtrze,najlepiej zajrzeć do zbiornika oleju (w ramie) przy pracującym silniku.Poniżej wlewu jest cienka rurka i tamtędy powinien wracać olej do zbiornika,na początku po odpaleniu stałym strumieniem a póżniej już takim "bąblowanym" tzn z pęcherzykami powietrza
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz