Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gorąca prośba o poradę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Pewnie zawór już kiepsko trzyma albo między zębami pompy zlatuje na dół,tak naprawdę to że na bagnecie nic nie pokazuje nie świadczy o braku oleju w zbiorniku w ramie.Ten typ tak już ma ....
    Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
    Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

To mnie uspokoiłeś
      A jak sprawdzać żeby nie zatrzeć? Wiem że nad filtrem oleju jest śrubka i po jej poluźnieniu powinien pokazywać się olej ;] Dla pewności że jest dobry obieg ?
      I pytanie. Czy plucie olejem w airbox jest przyczyną?... Bo zauważyłem że lubi to robić...

Komentarz

Plucie w airbox nie jest przyczyną a objawem - przedmuchów, czyli kończącego się tłoka/pierścieni/cylindra.
        sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez fxrider Zobacz posta
          Plucie w airbox nie jest przyczyną a objawem - przedmuchów, czyli kończącego się tłoka/pierścieni/cylindra.
          Jazda na kole i/lub za duży stan oleju też może się do tego przyczynić.
          "Na dobry początek - jedź na koniec świata"

Komentarz

Hmm... A dymka nie pusci

Kurcze po straszyles mnie z tymi przedmuchami ;/
            Powinien brać olej, zostawiac slad na dloni a tym czasem nic.

Komentarz

Racja przynajmniej co do za wysokiego stanu oleju,z jazdą na kole to raczej przy suchej misce olejowej jak w teresce do filtra nie powinno wyrzucać.
              Obiegu nie sprawdzi się śrubką przy filtrze,najlepiej zajrzeć do zbiornika oleju (w ramie) przy pracującym silniku.Poniżej wlewu jest cienka rurka i tamtędy powinien wracać olej do zbiornika,na początku po odpaleniu stałym strumieniem a póżniej już takim "bąblowanym" tzn z pęcherzykami powietrza
              Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
              Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Więc jest dokładnie tak

Komentarz

Pracuję...
                X