Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Dymi jakby miała olej w wydechu po postoju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Jednak kopci.
    A to filmik poglądowy jak to kopcenie wygląda. Mniej więcej od 0.17 się zaczyna i na 0.26 kończy. Później już standardowa mgiełka leci.

...tylko silnych los obdarza hojnie...

Komentarz

Zostaw to i obserwuj bagnet, jak dla mnie to masz za bogata mieszankę i na ssaniu tak dymi a po wyłączeniu całkowitym mgiełka to raczej para wodna a nie spaliny bo jeszcze wydech się nie wygrzał.

Komentarz

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
        Zostaw to i obserwuj bagnet, jak dla mnie to masz za bogata mieszankę i na ssaniu tak dymi a po wyłączeniu całkowitym mgiełka to raczej para wodna a nie spaliny bo jeszcze wydech się nie wygrzał.
        Myślę podobnie.
        --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Taki jest plan
          Tylko dlaczego wcześniej (przed zmianą oleju) nie dymiła. Czas pokaże.

Komentarz

to kwestia gdzie garazujesz moto. aktualnie jest u nas bynajmniej taka wilgotnosc w powietrzu ze zawsze mi tak czadzi jak zimny

Komentarz

Skorpion to ty sprawdź czy ci Kat oleju nie zechlał

Komentarz

No dobra ostatni ślad.
                Bo wcześniej miałem zalanego Castrola Power1 10w40. On jest opisywany jako półsyntetyk.
                A teraz zalałem Putoline 10w50 i jest to pełen syntetyk. Może to ma jakiś wpływ?

- - - Zaktualizowano - - -

Zamieszczone przez scorpion Zobacz posta
                to kwestia gdzie garazujesz moto. aktualnie jest u nas bynajmniej taka wilgotnosc w powietrzu ze zawsze mi tak czadzi jak zimny
                Tą mgiełką to ja się nie przejmuje. 'Sorry taki klimat mamy'
                ST lubi sobie mgiełki puszczać

Komentarz

Generalnie do silnika który chodził na Mineralu czy półsyntetyku bardzo długo nie powinno się wlewać oleju syntetycznego bo ma on bardzo dobre właściwości myjące co powoduje rozszczelnianie się uszczelniaczy i wymywanie osadzonych osadów i nagaru może to powodować nawet zatykanie magistrali olejowej grubszymi oderwanymi zanieczyszczeniami.

Komentarz

Robkri miałem coś napisać ale hamerykańce już większość wyjaśnili tutaj;
                    "Na dobry początek - jedź na koniec świata"

Komentarz

Beny nie wierzę hamerykańcom a zwłaszcza temu gościowi od 2:29 ten człowiek nie budzi mojego zaufania ja jednak zostaje przy swoim i jeśli wiem że lany był minerał co już jest rzadko spotykane lub pół syntetyk to spokojnie zaleje co najwyżej półsyntetyk.

Komentarz

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
                        Generalnie do silnika który chodził na Mineralu czy półsyntetyku bardzo długo nie powinno się wlewać oleju syntetycznego bo ma on bardzo dobre właściwości myjące co powoduje rozszczelnianie się uszczelniaczy i wymywanie osadzonych osadów i nagaru może to powodować nawet zatykanie magistrali olejowej grubszymi oderwanymi zanieczyszczeniami.
                        Bla, bla, bla, sprawdz karty charakterystyk i zobacz po ile subst. pow. czynnych majÄ… oleje
                        --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

To dalej będę blablał

Komentarz

Zamieszczone przez giani Zobacz posta
                            Jednak kopci.
                            A to filmik poglądowy jak to kopcenie wygląda. Mniej więcej od 0.17 się zaczyna i na 0.26 kończy. Później już standardowa mgiełka leci.

https://www.youtube.com/watch?v=bgFn...ature=youtu.be
                            Myślałem, że każda tak ma i żeto normalne ;d
                            Kraina Pyrą i Gzikiem płynąca
                            Adwenczur Klab FB
                            Adwenczur Klab w sieci

Komentarz

Normalna jest ta mgialka. Ale nie ta chmura co siÄ™ pojawia od 0.17
                              Tak czy siak niestety testy dzisiaj zakończone. Miałem małą glebę ale w skutkach opłakaną.
                              Co tu dużo gadać mam po sezonie jak Marcin swojego czasu.Tylko obrażenia inne. Może na jesień uda się coś pojeździć.
                              A człowiek myślał że jest niezniszczalny.

Komentarz

Zamieszczone przez giani Zobacz posta
                                Normalna jest ta mgialka. Ale nie ta chmura co siÄ™ pojawia od 0.17
                                Tak czy siak niestety testy dzisiaj zakończone. Miałem małą glebę ale w skutkach opłakaną.
                                Co tu dużo gadać mam po sezonie jak Marcin swojego czasu.Tylko obrażenia inne. Może na jesień uda się coś pojeździć.
                                A człowiek myślał że jest niezniszczalny.
                                Współczuje i życzę powrotu do zdrowia

Komentarz

PracujÄ™...
                                X