Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wymiana opony- INSTRUKTAŻ

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Ciekawy patent w razie braku łyżek do opon, ja przynajmniej na to nie wpadłem; http://www.youtube.com/watch?v=ZVKDc...eature=related
    "Na dobry początek - jedź na koniec świata"

Komentarz

Założyłem nową oponę, ale nie ułożyła się tak jak powinna, opona została napompowana 4 atmosferami, skakałem po niej, biłem ją i nic;p
      Opona napompowana:
      Zdjęcie243.jpgZdjęcie247.jpg
      Opona nienapompowana:
      Zdjęcie246.jpg

Próbować ją łyżką nałożyć na swoją pozycję, czy może podczas jazdy się ułoży?
      dirtier, happier

www.facebook.com/dalekadroga

Komentarz

Ja tu nie widzę żebyś ty czymś nasmarował stopkę opony np. Ludwikiem, i opona ma problem z wskoczeniem na rant obręczy.Popieścisz na mokro i wejdzie jak tatina w maminę

Komentarz

opona była wymieniana z tydzien temu, teraz dopiero miałem siłę dalej z tym walczyć, a smarowana była
          dirtier, happier

Komentarz

Ten sam problem miałem kiedyś. Proponuję, żebyś zrobił tak:

później minuta 2:00

Rozwodnij i posmaruj obręcz.

i wreszcie

aż wskoczy, pompuj pompuj, nie bój się. Jak jest posmarowane to prędzej wskoczy niż wybuchnie.

Ja napompowałem do 4-5 barów podobnego Mitasa i wszedł. Ten jasny pasek coś oznacza?
            Ostatnio edytowany przez pawlos133; 104.
            ------------------------------------------------------------------
            Trzeba kochać wszystkie motocykle.

Komentarz

A może to jest opona bezdętkowa a takie mają sztywniejszą stopkę i że by wskoczyła na rant to musi mieć strzał powietrza i pompowana musi być bez wentyla tak jak opony samochodowe (bezdętkowe).

Komentarz

ale ty pawlos133 masz łeb faktycznie spróbuje z ludwikiem, a paseczek oznacza wersje dakar mitasa e 09 z poprawionym bieżnikiem.

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
                A może to jest opona bezdętkowa a takie mają sztywniejszą stopkę i że by wskoczyła na rant to musi mieć strzał powietrza i pompowana musi być bez wentyla tak jak opony samochodowe (bezdętkowe).
                Myślę, że opony bezdętkowej nie nałożyłbym na felgę...
                dirtier, happier

Komentarz

O tym Ludwiku to ja napisałem , to ja
                  A dlaczego miałbyś nie nałożyć trochę wiary w siebie i wszystko można zrobić
                  Ostatnio edytowany przez robkri; 269.

Komentarz

Zamieszczone przez Cezary Zobacz posta
                    a paseczek oznacza wersje dakar mitasa e 09 z poprawionym bieżnikiem.
                    Myślę, że opony bezdętkowej nie nałożyłbym na felgę...
                    Z tego co kojarzę ten pasek może oznaczać wersję DAKAR ze sztywniejszym kordem. Bieżnik jest taki sam.
                    Spokojnie byś założył, znacznie częściej spotyka się przecież opony TL (bezdętkowe) niż TT (dętkowe) - sprawdź oznaczenia.
                    sigpic

Komentarz

O czujesz, czujesz. Masz potwierdzenie

Komentarz

szit, dżyzys, damet, włąśnie dostałem odpowiedź od dystrybutora, że mitasa e09 140/80 17 nie robią bezdętkowych, no chyba, że jest to wersja dakar;p tak więc sprawa jasna, ale pytań więcej. Da się samemu tą oponę ułożyć, czy śmigać do wulkanizacji? i jak będzie pracowała ta oponka z dętką? będzie głównie używana na offie
                        dirtier, happier

Komentarz

Ale co to za pytanie... ST ma felgi na opony dętkowe, więc co ma nie działać?
                          sigpic
                          "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Zamieszczone przez Bartas Zobacz posta
                            Ale co to za pytanie... ST ma felgi na opony dętkowe, więc co ma nie działać?
                            Ale jak ułożyć oponę bezdętkową? i jak by mieli by ją ułożyć w wulkanizacji jak jest potrzebny strzał powietrza, skoro dętka jest w środku, hmy,,,
                            dirtier, happier

Komentarz

Dętka wypełniana powietrzem wypycha gumę jak trzeba. Z przodu w ST mam oponę bezdętkową (TL) z dętką, całkiem niedawno zauwazyłem.
                              sigpic
                              "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Do opony bezdętkowej dętka też jest dobra jeśli na off to dętka gruba wzmocniona jest najlepsza. Próbuj sam i 4 do 5 atmosfer + Ludwik i wskoczy. A i jeszcze talk na dętkę i do opony może być zasypka dla dziecięcych pup jak masz i będzie dobrze.

Komentarz

Pracuję...
                                X