Ciekawy patent w razie braku łyżek do opon, ja przynajmniej na to nie wpadłem; http://www.youtube.com/watch?v=ZVKDc...eature=related
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Wymiana opony- INSTRUKTAŻ
Zwiń
X
-
Założyłem nową oponę, ale nie ułożyła się tak jak powinna, opona została napompowana 4 atmosferami, skakałem po niej, biłem ją i nic;p
Opona napompowana:
Zdjęcie243.jpgZdjęcie247.jpg
Opona nienapompowana:
Zdjęcie246.jpg
Próbować ją łyżką nałożyć na swoją pozycję, czy może podczas jazdy się ułoży?
Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez pawlos133; 104.------------------------------------------------------------------
Trzeba kochać wszystkie motocykle.
Komentarz
-
ale ty pawlos133 masz łebfaktycznie spróbuje z ludwikiem, a paseczek oznacza wersje dakar mitasa e 09 z poprawionym bieżnikiem.
Zamieszczone przez robkri Zobacz postaA może to jest opona bezdętkowa a takie mają sztywniejszą stopkę i że by wskoczyła na rant to musi mieć strzał powietrza i pompowana musi być bez wentyla tak jak opony samochodowe (bezdętkowe).
Komentarz
-
Zamieszczone przez Cezary Zobacz postaa paseczek oznacza wersje dakar mitasa e 09 z poprawionym bieżnikiem.
Myślę, że opony bezdętkowej nie nałożyłbym na felgę...
Spokojnie byś założył, znacznie częściej spotyka się przecież opony TL (bezdętkowe) niż TT (dętkowe) - sprawdź oznaczenia.sigpic
Komentarz
-
szit, dżyzys, damet, włąśnie dostałem odpowiedź od dystrybutora, że mitasa e09 140/80 17 nie robią bezdętkowych, no chyba, że jest to wersja dakar;p tak więc sprawa jasna, ale pytań więcej. Da się samemu tą oponę ułożyć, czy śmigać do wulkanizacji? i jak będzie pracowała ta oponka z dętką? będzie głównie używana na offie
Komentarz
-
Ale co to za pytanie... ST ma felgi na opony dętkowe, więc co ma nie działać?sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bartas Zobacz postaAle co to za pytanie... ST ma felgi na opony dętkowe, więc co ma nie działać?
Komentarz
-
Dętka wypełniana powietrzem wypycha gumę jak trzeba. Z przodu w ST mam oponę bezdętkową (TL) z dętką, całkiem niedawno zauwazyłem.sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
Komentarz