Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wymiana opony- INSTRUKTAŻ

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
    Do opony bezdętkowej dętka też jest dobra jeśli na off to dętka gruba wzmocniona jest najlepsza. Próbuj sam i 4 do 5 atmosfer + Ludwik i wskoczy. A i jeszcze talk na dętkę i do opony może być zasypka dla dziecięcych pup jak masz i będzie dobrze.
    Ja tam mąką sypałem. Jutro powalczę z tym ludwikiem dętka nówka funkiel nie śmigana, najgrubsza jaką mieli
    dirtier, happier

www.facebook.com/dalekadroga

Komentarz

A ile cię kosztowała dętka, jakaś firmienna czy no name.

Komentarz

60 parę złociszy u olka, hmy, nie wiem czy firmowa, ale żaden michlein
        dirtier, happier

Komentarz

Pytam bo mnie też czeka wymiana opon a nie wiem co wyjmę przy zdejmowaniu (ale napisałem)

Komentarz

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
            Do opony bezdętkowej dętka też jest dobra jeśli na off to dętka gruba wzmocniona jest najlepsza. Próbuj sam i 4 do 5 atmosfer + Ludwik i wskoczy. A i jeszcze talk na dÄ™tkę i do opony może być zasypka dla dziecięcych pup jak masz i będzie dobrze.
            Moja dętka nie wytrzymała tyle, usłyszałem tylko strzał i dostałem po oczach smugą powietrza, opona musi być dobrze nasmarowana wtedy dobrze wyskakuje w ranty i po sprawie nawet przy 2atm się da.

Nie wiem co się uparliście na tą zmianę opon samemu w garażu?
            Co jeden to mądrzejszy i dodatkową robotę sobie robi i tylko czekać przy pompowaniu czy czasem się nie zakuło dętki
            Mi już się nie chce w to bawić ale jak komuś sprawia to radochę to proszę bardzo, powodzenia i jak najmniej przebitych dętek łyżkami.
            Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
            No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
            sigpic

Komentarz

wole się pomęczyć w garażu niż, później na trasie, a opony zmieniam 3 razy w roku, wiec ponad 2 stówy do przodu.
              dirtier, happier

Komentarz

Dzisiaj moja Tereska dostała nowe buty.Obydwie opony bezdętkowe przy montażu sama pasta montażowa nie wiele pomogła bo podczas pompowania opony nie wskakiwały na rant a ciśnienie było 5,5 atm. dopiero solidne spryskanie płynem do mycia naczyń rozcieńczonym z wodą pomogło. Opony zmieniałem w serwisie w Olsztynie bo stare Scorpiony tak zwulkanizowały się z obręczą że nie mogłem ich zdjąć zresztą serwisman też miał z tym nie lada problem kosztowało mnie to 16 zł+16 zł+6 zł (montaż, wyważanie, ciężarki klejone) za dwa koła

Komentarz

Talk, faktycznie. Koniecznie. Kupisz w aptece nawet.
                  ------------------------------------------------------------------
                  Trzeba kochać wszystkie motocykle.

Komentarz

Serwismen powiedział że dętki w moich kołach był grafitowane i w zasadzie nie ma konieczności dawać talku ale na moją prośbę wsypał do każdej opony.

Komentarz

Ja zawsze talkuje oponę wewnątrz i dętkę. I Nigdy nie miałem później problemów ze zdjeciem opony z obręczy. Bez talkowania - tak.
                      --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

jak zakładam koło, wcześniej dokładnie czyszcząc okolice łożysk, to smaruje tylko łożyska, czy ośkę też?
                        dirtier, happier

Komentarz

Cześć nie polecam smarowania ośki bo po co tylko będzie się na niej osadzał brud tylko łożyska one pracują i potrzebują smaru,ośkę przesmaruj olejem cieniutko aby łatwiej weszla

Komentarz

Do zdejmowania i zakładania opony podłóż pod kolo stara oponę od samochodu. Kolo nie będzie uciekać i będzie stabilnie leżeć.

Komentarz

normalnie pit stop

udało mi się zdjąć E09 z przedniej - ale z tylnej nie. Nie pomógł nawet patent z dociskaniem boczną stopką.

kontunuujac temat - jakie łyżki polecacie - czy robimy zamówienie zbiorcze ?

i jakie sposoby klejenia na gorąco ? Widziałem jakiś patent na prąd (?) u Ekipy Wulkanizacyjnej w Maroko
                              wogóle EkipaWulkanizacyjna powinna się wypowiedzieć w tym temacie szeroko
                              ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
                              FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

Zamieszczone przez kamilltee Zobacz posta
                                kontunuujac temat - jakie łyżki polecacie - czy robimy zamówienie zbiorcze ?
                                Będę szukał niedługo łyżek do opon. Chętnie się dołączę do zamówienia o ile temat się rozwinie.

Komentarz

Pracuję...
                                X