Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Maroko 2011 by EnduroVoyager - relacja prawie na żywca

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Afryka wita

Nad Morzem Śródziemnym, zostawiamy nasz Endurovoyagerowóz i po dwóch godzinach rozpakowywania ruszamy do portu w Algeciras. Po drodze musimy jeszcze kupić bilety. Bez zbędnych ceregieli udaje się dostać bilety w przystępnej cenie a w dodatku syn właściciela biura podróży eskortuje nas na prom. Docieramy w ostatniej chwili. Obsługa załadunku sugeruje, że sami musimy zadbać o zamocowanie motocykli, na szczęście byliśmy na to przygotowani Morze jest dla nas łagodne i po godzinie rejsu docieramy do portu Tanger Med.

Na odprawie okazuje się, że jesteśmy jedynymi turystami, którzy przypłynęli tym promem. Na dodatek od razu celnicy kierują nas na posterunek policji. Odprawa zajmuje nam dwie godziny po czym szczęśliwi wjeżdżamy na Marokańską ziemię Zaczyna powoli zmierzchać, także zaczynamy rozglądaÄ? się za jakimś ciekawym noclegiem. Kowal znajduje idealne miejsce
    Bazę Wojskową Armii Marokańskiej Cóż. Przynajmniej będzie bezpiecznie

Rano oficer robi nam wojskowa pobudkę i ruszamy na południe, w kierunku gór Rif.

"Gdzie moje stringi" "czy ktoś zabrał pompkę" "kto pakuje jedzenie?"
    czyli pakujemy się na motocykle

Pierwsze Marokańskie śniadanie - Jajko sadzone, oliwa i oliwki. Wyborne

Ciągnie swój do swego nie ma jak zgodność kolorystyczna

Pierwsze kilometry w górach Rif

Pozdrowienia z miejscowymi bikerami

Jest cudnie

CDN...
    EnduroVoyager - strona
    EnduroVoyager - blog

Komentarz

Kowal ma fajną fryzurkę
      hominis est errare, insipientis in errore perseverare
      Komar 2350; WSK 175 Kobuz; JAWA TS 350 Sport; YAMAHA XT660Z; KTM LC4 ADV; KTM LC8 ADV; obecnie KTM 625 SXC

Komentarz

...ciąg dalszy naszej przygody

Wybaczcie ale słowa pisanego będzie niewiele. Brakuje mi weny ale za to będzie więcej zdjęć

Taki widok mieliśmy rano gdy otworzyliśmy namioty

Jedna z przełęczy

bez komentarza...

Le Żur w chaszczach

Na nocleg znaleźliśmy stary opuszczony fort

Powiesiliśmy naszą banderę...

Potem przyszli miejscowi i stoczyliśmy pojedynek. Polska - Maroko 6-6 (dali nam fory)

Potem stoczyłem pojedynek z Kowalem. On na rowerze miejscowego, ja na DR-ce Mariusza

Wieczorem miejscowi przynieśli posiłek i herbatę i brataliśmy się przy ognisku

Noc była piękna, ale strasznie zimna. Wiem, wiem zmarźluch jestem

CDN
        EnduroVoyager - strona
        EnduroVoyager - blog

Komentarz

Jakiego aparatu się używa do tak zajebistych zdjęć?

Komentarz

Canon EOS 5D Mark II, ale nie sam aparat robi zdjęcia
            Hvězdy chtějí patřit Tobě...

Komentarz

I kompaktem można zrobić dobre zdjęcia podstawa to mieszanka doświadczenia, wyczucia chwili ,szczęścia i tego czegoś co się talent nazywa i naprawdę można. Ekipa Vulkanizacyjna ma dobrego fotografa nie ma to tamto

Komentarz

Na wyjeździe były dwa aparaty. Canon Eos 5d mkII i Canon s95. Sporo zdjęć, które wkleiłem, jest z kompakta
                EnduroVoyager - strona
                EnduroVoyager - blog

Komentarz

Parcie na południe

Budzimy się rano lekko przemarznięci. W nocy temperatura spadła w okolice zera. Brrr. Pakujemy manatki, zwijamy banderę i żegnamy się z gospodarzami. Tego dnia chcemy dotrzeć do Merzougi, zatem w drogę.
                  Krajobrazy zmieniają się z godziny na godzinę. Nie ma już zieleni. Coraz częściej dominuje beż a okolice stają się coraz surowsze. Dziś jedziemy przez surowe kamieniste góry. Ale dość już grafomaństwa. Czas na zdjęcia

Dziś my i opony przechodzimy szybki kurs kładzenia motocykla w zakrętach

Gosieńko - to na tej drodze zostałem przez Ciebie rozszyfrowany

Góry, serpentyny, kamienie -

Zrobiliśmy sobie nawet mały odpoczynek od asfaltu.

Odpoczynek w korycie sezonowej rzeki

Zaniemówiliśmy.

Kowal pokazał wszystkim kto tu jest samcem Alfa

...a oczom ich ukazał się las...
                  las palm

Pod wieczór ścigaliśmy się z własnymi cieniami

Już w nocy dotarliśmy do poleconego przez Sambora Hotelu "Kazba Panorama"
                  Po królewskiej kolacji poszliśmy spać jak dzieci. A rano...

CDN
                  EnduroVoyager - strona
                  EnduroVoyager - blog

Komentarz

Super zdjęcia
                    Nie jestem zachłanna ale aż się przecież prosi o więcej

Zamieszczone przez EnduroVoyager Zobacz posta
                    Gosieńko - to na tej drodze zostałem przez Ciebie rozszyfrowany
                    E tam.. Tutaj to się dopiero przyznałam

No nic, czekamy na kolejne odcinki..
                    Łoś, w przeciwieństwie do jelenia i innych zwierząt, choć lubi czasem pobujać w obłokach, nie ma wygórowanych ambicji...

Komentarz

Nie ogarniam tej kuwety

Widok z tarasu naszego hotelu wieczorem jak dojechaliśmy

Widok z tarasu naszego hotelu jak wstaliśmy na śniadanie

No to jazda !!!!

Duże dzieci w piaskownicy

Daj łapę

Nasz hotel z drugiej strony

Przepraszam pana bardzo, to niechcący

A potem wróciliśmy do hotelu na sjestę.
                      A po sjeście.... CDN
                      EnduroVoyager - strona
                      EnduroVoyager - blog

Komentarz

Kurde i nie chciał dać motyla noga łapy . Ale Świeżak zapytał tego co łapy nie podał o drogę. Wskazał kierunek na najwyższą wydmę!!!!
                        podrozemotocyklowe.com

Komentarz

Tu coś specjalnie dla ADHD Ridera, czyli Kowala

Łoś, w przeciwieństwie do jelenia i innych zwierząt, choć lubi czasem pobujać w obłokach, nie ma wygórowanych ambicji...

Komentarz

Mityczna Gosławo jak wiesz po dzisiejszej rozmowie że liczy się jakość intelektualna a nie ilość oglądających. Bez podważania i tym samym obrażania innych nośników informacji mam wrażenie że Nasze Forum było najbardziej oglądane z największą jakością umysłową. To dzięki Tobie Mityczna Gosławo Naszych Koleżanek, Kolegów forumowych i Obcych !!! Jeszcze raz dziękuję za doping podczas podróży i zachęcam do oglądania fotografii publikowanych przez Tomasza.
                            Ostatnio edytowany przez kowal73; 528. Powód: cóś
                            podrozemotocyklowe.com

Komentarz

Dziękuję ale no już bez takiej wazeliny
                              Tak naprawdę nawet jakby nasze forum odwiedzało tylko 15 osób - warto
                              A dopingować niestrudzonych riderów EkipyVulkanizacyjnej będziem zawsze!

Tymczasem oczywiście czekamy na więcej tych kosmicznych zdjęć od Tomka

Komentarz

Merzouga cd

Po sjeście, słońce się mocno się obniżyło a wydmy zaczęły nabierać fantastycznych kształtów. Czas ruszać. Cel - najwyższa wydma w okolicy...

...właśnie ta wydma

Mocy!!! Przybywaj!!!

Dla takich chwil, warto żyć

Zdjęcia tego nie oddają, ale było wysoko. Widać to na przykładzie karawany na dole

Przyszedł do nas nawet sprzedawca pamiątek i rozstawił kramik

CDN...
                                EnduroVoyager - strona
                                EnduroVoyager - blog

Komentarz

Pracuję...
                                X