Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Kufry i stelarze
Zwiń
X
-
u mnie na asymetrycznych stelażach od Pawła xtz z dwoma kuframi givi e41 keyless ma 104 cm szerokości. To już według mnie za dużo. Szczególnie po stronie tłumika za bardzo to odstaje. Jeździć można spokojnie, ale lepsze byłyby węższe. Także moim zdaniem 100 cm to max.
-
Do asymetrycznych dwa różne kufry. Ogólnie jest takie założenie, że motocykl z kuframi ma mieć nie więcej niż 100-110 cm. Łatwiej manewrować i być świadomym szerokosci motocykla przejeżdzając pomiędzy przeszkodami (kiera ma 80 cm). Sam musisz sobie zmierzyć ile taki zestaw zajmie Ci szerokości. Sam widziałeś, że niektórzy potrafią wystrugać sobie zestaw, który ma 1,5 m szerokości - ani to nie wygląda dobrze ani jechać się z tym nie da.
Zostaw komentarz:
-
Nie wiedzialem w ktorym temacie o kufrach pisac, a nie chcialem zakladac nowego. Sam nie wykonam sobie kufrow wiec postanowilem zakupic je od Randala i teraz mam pytanie do was. Jakie kufry Randala najlepiej kupic do stelazy asymetrycznych? Duzy i sredni, czy moze sredni i maly, sciete czy proste. Macie moze tez jakies zdjecia jak one wygladaja na waszych tenerkach i jak sie wogole spisuja?
Bede wdzieczny za kazde info.
Pozdrawiam,
Kamyk
Zostaw komentarz:
-
Sorry, nie miałem dostępu do internetu przez parę dni.
Dzięki za zdjęcia
Widzę, że u Ciebie idzie rurka jako wzmocnienie. Ja nie mam nic właśnie w tym miejscu, trzeba będzie coś dorobić za jakiś czas dla bezpieczeństwa.
Zostaw komentarz:
-
nie dałem rady wczoraj
dziś obiecuję się poprawić.
Może tutaj coś wypatrzysz. Dziś porobię fotki dokładniejsze.
https://picasaweb.google.com/1056778...robnePakowanie
Zostaw komentarz:
-
W takim razie byłbym Ci wdzięczny za chociaż jedno zdjęcie jak to wygląda u Ciebie, żebym miał porównanie. Za tydzień wyjeżdżam w okolice Gorzowa Wielkopolskiego na urlop, chciałbym pojechać moto, ale boję się żeby się nie okazało przy pakowaniu, że kufry się położą na tłumik i boczki
Musiałbym to sprawdzić, wsadzając taką samą waga jak planowanego bagażu, ale będę mógł to sprawdzić dopiero na dzień, dwa przed wyjazdem.
Zostaw komentarz:
-
Po powrocie z pracy mogę Ci porobić zdjęcia stelaży Pawłowych to zobaczysz co i jak.
Ja to mam pod kufry GIVI. W Chorwacji i Wencji byłem z dwoma kuframi E41Keyless i trzymały się ok, bez "telepania". Każdy ważył około 10kg.
Zostaw komentarz:
-
Do wyfrezowania na łeb śruby w podnóżku wsadziłem tuleje długie na ok. 40mm, na końcu których jest przykręcone mocowanie stelaży, całość skręcona do ramy długą, twardą śrubą.
Czyli pomiędzy kuframi nie masz żadnego wzmocnienia, usztywnienia? Żadnego elementu, który by je łączył?
Zostaw komentarz:
-
Stelaże masz montowane do podnóżka pasażera, czy pomiędzy podnóżek a ramę?
Ja mam właśnie pomiędzy, plus dwa razy do ramy zadupka (stelaże Pawła) i trzymają się bardzo dobrze.
Zostaw komentarz:
-
Trochę z innej beczki. Jakie macie patenty na usztywnienie kufrów bocznych ? Stelaże, które posiadam są mocowane do motocykla przy podnóżkach pasażera, oraz w 2 miejscach do ramy zadupka. W komplecie miałem, jeszcze 2 płaskowniki z otworami do przykręcania do tylnik kierunkowskazów..., ale to nie zda egzaminu bo jest strasznie wiotkie, a kufry sprężynują. Może płaskownik bezpośrednio od lewego do prawego stelaża?
Zostaw komentarz:
-
Zamawiam u Pawla555 stelaż symetryczny (przekonuje mnie miejsce na szpargały). Oraz sakwy Crosso - wszyscy je chwalą - łącznie z moimi znajomymi co dość sporo jeżdżą w odległe miejsca. Więc rekomendacja wystarczająca
Zostaw komentarz:
-
-
a taka narzędziówka to mistrz sprawdza się na potęgęJa mam narzędziówkę zrobioną z rury kanalizacyjnej, którą zamontowałem do stelaża. Wożę tam cały zestaw kluczy, łyżki do opon i inne duperele Jeszcze muszę tylko pomyśleć nad jakimś sprytnym zamknięciem, coby mi nikt nic nie zajumał.
Zostaw komentarz:
-
307903_2298823511719_1283089139_2749341_3120142_n.jpg
nigdy w życiu więcej nie pojadę z sakwami workami czy inną materiałową cholerą. Nie wygodne to to jest na maksa. jak tylko chcesz coś nawet z wierzchu wyjąć natychmiast całe mocowanie szlak trafia i na nowo trzeba wiązać. każdy może się "włamać" i przy glebie cała okolica zbiera twoje gacie.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: