Po pierwszym kontakcie polecam serwis
Kosamotocykle.pl
05-090 Łady, ul. Długa 35
Pn. - Pt. 9:00-17:00
505 628 339 biuro@kosamotocykle.pl
Szybko, sprawnie i fachowo. Mechanik jest pasjonatem i zadba o powierzony sprzęt jak o własny.
Kuba
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Warsztat Warszawa i oklolice
Zwiń
X
-
Do napisania tego postu skłonił mnie post CmenaH'a, który chce naprawiać swój sprzęt u Dandiego. Pierwotnie chciałem całą historię opisać po doprowadzeniu mojej Teresy do ładu, ale widząc że kolega może władować się w koszty czuję się w obowiązku opisać sprawę już na tym etapie.
Ale do rzeczy - ostrzegam przed korzystaniem z serwisu Dandy Motocykle. Oto dlaczego.
W 2011 roku przy przebiegu 35 223 km robiłem u Dandiego remont góry – nowy tłok, szlif głowicy, zalany pełen syntetyk
Przy przebiegu 36 560 km – zmiana oleju u Dandiego, regulacja zaworów
Sezon 2011 zakończyłem z przebiegiem 37 360 (czyli wykręciłem całe 2137 km)
Zimą zmiana oleju - zrobiłem to sam, zalałem pełen syntetyk
Sezon 2012 przejeździłem bezproblemowo i zakończyłem go z przebiegiem 39 940 (czyli zrobiłem 2310 km)
Zimą ponowna zmiana oleju – ponownie samodzielna, ale tym razem wlałem półsyntetyk
W sezonie 2013 jeździłem jeszcze mniej – zakończyłem go z przebiegiem 41 016 co oznacza nakręconych całe 1076 kilometrów. I w tym też roku zauważyłem, że Tereska zaczęła brać olej. I to w ilościach przemysłowych.
Przed remontem brała 1l / 1000km. A po przejechaniu niecałych 5 tysi po remoncie jej apetyt skoczył na 2l / 1000km.
Myślałem tak – remont był niecałe 3 lata temu, ale przebieg jest śmiesznie mały. Są podstawy do swego rodzaju reklamacji. Liczyłem się z jakimiś kosztami, ale tak naprawdę ciekaw byłem jak Dandy podejdzie do sprawy bo niezależnie od upływu czasu przy tak niewielkim przebiegu takie historie nie powinny mieć miejsca.
Jechałem z nastawieniem na dogadanie się, ale bzdury jakich na miejscu wysłuchałem zaskoczyły mnie kompletnie.
Oto kwintesencja wywodów Dandiego często nawzajem się wykluczających za to w pełni tłumaczących dlaczego Dandy podejmie się usunięcia problemu za ok 2 tys. PLN:- Na motocykle enuro nie ma gwarancji. Nawet na nowe. Na moje pytanie dlaczego dał mi więc książkę gwarancyjną wystawioną przez niego nie dostałem odpowiedzi.
- Gwarancję u Dandiego straciłem, bo sam zmieniłem olej zamiast zlecić to jemu (czyli gwarancja jest, czy też jej nie ma?)
- Przyjechałem na początku sezonu zamiast zimą – tu rzeczywiście popełniłem błąd. Zamiast pojawić się od razu po sezonie pojechałem w kwietniu. Proza życia - budowa domu, zapierdziel w robocie, dziecko w drodze. Bywa. Nie zmienia to faktu, że miało to żadnego wpływu na przebieg – motór stał całą zimę. Poza tym gwarancja działa tylko zimą? W sezonie już nie?
- No i argument główny, który wystawia świadectwo na temat wiedzy technicznej tego "mechanika" - sam jestem sobie winien bo zepsułem silnik zmieniając olej z pełnego syntetyka na półsyntetyk. Wg jego teorii spowodowało to tak drastyczną zmianę parametrów pracy silnika, że nie miał on wyjścia i musiał zacząć brać olej.
Teresa jest w tej chwili w rękach innego mechanika, który ma zidentyfikować i usunąć usterkę. Po odbiorze sprzęta opiszę co było na rzeczy. Nie wiem kiedy to nastąpi – mechanik ów zarobiony jest a ja nie mam ciśnienia – budowa na wykończeniu, dziecko się urodziło a w piwnicy chwilowo drugi motór jest na wypadek gdybym znalazł trochę czasu na jeżdżenie
I kończąc odcinek pierwszy tej historii. Znam 4 osoby, które robiły swoje sprzęty u Dandiego. Dwie z nich nie chcą mieć z kolesiem już nic do czynienia. Czyli na 5 osób (wliczając mnie) 3 powiedziały nigdy więcej. 60% mocno niezadowolonych klientów. Wiem, że wielkość próby niewielka, ale przyznacie że daje do myślenia...
CDN
Zostaw komentarz:
-
Ja osobiście korzystałem z serwisu mechanicznego Stajnia Motocyklowa jestem zadowolony nie wiem czy drogo czy tanio ale fachowo Tereska działa bez zarzutuadres Warszawa ul. Mińska 25 hala 8
Pozdr
Zostaw komentarz:
-
Siemanko,
korzystał ktoś kiedyś z warsztatu na ul.Dobrej "serwis japończyków" ? Ich strona --> http://serwisjaponczykow.pl/ . Znają się chłopaki na robocie ? Widziałem, że już ktoś o nich pytał ale nie ma konkretnej odpowiedzi na ten temat...
Zostaw komentarz:
-
cześć,
czy znacie może jakiegoś lakiernika który by ogarnął malowanie owiewki w okolicach warszawy?
temat pilny
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez fxrider Zobacz postaSam nie korzystałem, ale z tego co się orientuję to obecnie najlepsza opcja w naszej okolicy.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez seitaro Zobacz postaMam pytanie do kolegów z Otwocka i okolic. Czy korzystał już ktoś z serwisu motocyklowego Pawła Hady? http://motocykle-otwock.pl/
Zostaw komentarz:
-
dobra. to podpada pod trolling. w ogole bym wykasowal te czesc dyskusji.
po co nam (i w ogole ludziom w necie) opinie od anonimowych typow, ktorzy sami przyznaja sie, ze zarejestrowali sie tylko po to, zeby narobic komus kolo piora.
czy taka opinia jest dla kogokolwiek cokolwiek warta? z takimi anominowymi zalami to na onet. albo nie wiem gdzie.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez ofca234 Zobacz postaswietnie.
a teraz idz do powitalni, przywitaj sie tutaj z nami ladnie i daj nam jakos uwierzyc w to, ze nie zarejstrowales sie jedynie po to, zeby objechac warsztat.
Tymniemniej... reklamacja została uwzględniona, łańcuch mam wydłużony. Niestety, nie obyło się bez trzaskania drzwiami i chamowatych odzywek w stylu "zernij no teraz swoim fachowym okiem czy jest dobrze". Zupełnie jakby łańcuch bez luzu był OK, a moje pomysły, że jednak luz być musi były jakąłś fanaberią...
Jeszcze odpowiem koledze który pytał o paragon - oczywiście że nie dostałem
Jak by to powiedzieli anglosasi... "zostałeś ostrzeżony". Niech każdy po swojemu oceni. Mi nie zależy na dowodzeniu niczego. Koniec przekazu.
- - - Zaktualizowano - - -
xt600e
- - - Zaktualizowano - - -
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaNiektórzy potrafią tylko na forach wypisywać swoje żale ale nie mają pojęcia o mechanice.
Zostaw komentarz:
-
Mam pytanie do kolegów z Otwocka i okolic. Czy korzystał już ktoś z serwisu motocyklowego Pawła Hady? http://motocykle-otwock.pl/
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez rumpel Zobacz postaciekawe jak zrobisz te 107 ogniw
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez rumpel Zobacz postaciekawe jak zrobisz te 107 ogniw
Zostaw komentarz:
-
swietnie.
a teraz idz do powitalni, przywitaj sie tutaj z nami ladnie i daj nam jakos uwierzyc w to, ze nie zarejstrowales sie jedynie po to, zeby objechac warsztat.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: