Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Warsztat Warszawa i oklolice

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ofca234
    odpowiedział(a)
    polecam goscia.

sam jeździ cross-country jak mówi, kiedyś podróżował. Mają kilka pomysłów na tzw. działania środowiskowe, etc. Można wpaść, zapytać się co i jak, etc.

Na forach to chyba jest (był?) znany jako pit.

Zostaw komentarz:

• kamilltee
    odpowiedział(a)
    z ciekawostek:
    -mają usługę badania silnika endoskopem przed zakupem motocykla
    - robią kursy
    - jak czytam też mają noclegownię zwaną "pensjonat"

generalnie fajna sprawa
    Ostatnio edytowany przez kamilltee; 308.

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Centrum Rozwoju Turystyki Motocyklowej, nie wiem, nie znam ale nastraja pozytywnie - patrząc na FB

Zostaw komentarz:

• kamilltee
    odpowiedział(a)
    warszawski warsztat
    Centrum Rozwoju Turystyki Motocyklowej
    zaraz obok Ofcy meliny całkiem fajne miejsce, podobno
    znają się na mechanice - oprócz tego mają usługę wynajęcia warsztatu z narzędziami - a robisz sobie sam

www chyba jeszcze nie działa
    ale FB tak http://www.facebook.com/CentrumRozwo...kiMotocyklowej

Zostaw komentarz:

• kedar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kedar Zobacz posta
    czy toś kojarzy ten warsztat w konstancinie?

http://www.motorakowski.pl/
    sam sobie opowiem bo sprawdziłem, i nie polecam
    a przynajmniej zalecam szczególną ostrożność.

czemu?
    twierdzili, że silnik umiera i kazali robić remont głowicy a przyczyną była wyrobiona ośka przepustnicy.
    zapłaciłem im za regulację i czyszczenie gaźnika, nie został on ani wyczyszczony ani nie wyregulowany, brak zadowalających efektów skwitowali powyższym stwierdzeniem o silniku który jest do remontu.
    chcieli wymieniać łożyska główki ramy ( mimo że brak tam luzów czy innych problemów )
    robili sprawdzenie luzów na zaworach, przy skręcaniu zostały pozamieniane miejscami śruby z tymi trzymającymi cewkę ( różnią się długościami ). dekiel zaworów trzymał się na 2 zwojach za krótkich śrub.
    uszczelniacze na lagach były suche jak oddawałem tam moto, mokre jak odbierałem. dostałem przy tym informację że trzeba to pilnie robić. (nie twierdzę że zawias mam idealny ale na pewno nic nie leciało )

kilku moich znajomych serwisuje tam moto i nie zauważyli żeby ktoś ich robił w balona.
    więc może tylko mi bije naiwnością z oczu.

szerokości

Zostaw komentarz:

• snowball
    odpowiedział(a)
    Polecam Pana Adama, który dawniej pracował w serwisie Yamahy a dziś ma warsztat w płd-zach części ul. Juliusza Ordona w Warszawie. Zna się na rzeczy.

Zostaw komentarz:

• Waikiki
    odpowiedział(a)
    W Nowym Prażmowie jest serwis Szpaka, sam nie korzystałem ale podobno OK, widzę, że Szpaku czasami też się na tym forum udziela.

Dobrze widzisz, Lasy Chojnowskie znam prawie jak własną kieszeń. Kiedyś latałem po nich DR 350, a teraz głównie rowerem bo się zrobiłem ekologiczny

Zostaw komentarz:

• kedar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Waikiki Zobacz posta
    Kedar, a co masz do roboty?
    głównie to >klik<
    i parę innych drobiazgów ale te drobiazgi chyba będę sam ogarniał

czy ja dobrze widzę że z doliny Jeziorki jesteś?
    czy to ta Jeziorka co płynie w okolicach piaskowego miasta?
    Ostatnio edytowany przez kedar; 2827.

Zostaw komentarz:

• Waikiki
    odpowiedział(a)
    Kedar, a co masz do roboty?

Zostaw komentarz:

• kedar
    odpowiedział(a)
    czy toś kojarzy ten warsztat w konstancinie?

Moto Rakowski - salon motocyklowy, serwis, części i akcesoria Konstancin, Piaseczno, Warszawa, Góra Kalwaria

Zostaw komentarz:

• Trol
    odpowiedział(a)
    Kumpla warsztat w Falenicy:
    Sklep i serwis jachtowy, akcesoria, wyposażenie, silniki zaburtowe i elektronika. Sprzedaż, montaż, projektowanie, doradztwo

poznałem 3 lata temu, pierwszym zleceniem było postawienie na koła Jawki z 74r., po pół roku zacząłem zlecać serwis GS 500E, może nie ma czym się chwalić ale na początku, co drugi bak miałem glebę więc było co robić, w październiku 2011 kupiłem od niego XTZ 660 z 1992. szybka regulacja gaźnika i tenerka pali litr mniej na 100 km. Teraz serwisuje u Zumy dwa moto i nie mam zamiaru zmieniać mechanika.
    Pozdrawiam i polecam

Zostaw komentarz:

• proti
    odpowiedział(a)
    Tak, tak, Zuma to Michał. Wczoraj właśnie odebrałem od Niego moją ST, którą postawił na nogi po całej zimie pod chmurką (nienie, to nie ja jestem takim sadystą, tylko poprzedni właściciel, od którego kupiłem maszynę, a kupiłem nawet jej nie odpalając).

130 zł to z materiałem, czy sama robota? Bo jak z materiałem to bardzo tanio! Szukam już od jakiegoś czasu dobrego tapicera, bo mam jeszcze do obszycia siodło z Vespy mojej żony i z taty Aprilii. Z dotychczasowych tapicerów, to najtaniej krzyczeli 250 zł z materiałem... :/

Także chętnie poproszę o kontakt, bo może w hurcie da się coś utargować.

Zostaw komentarz:

• fxrider
    odpowiedział(a)
    Hej,
    u Michała (dobrze pamiętam imię?) z Zumy faktycznie można konkretnie temat załatwić - a oprócz tego bardzo sympatyczny gość.
    Co do tapicera - mam jeden namiar w tej okolicy (Michalin) - obszywałem tam kanapę od GSy - tanio nie było (bodajże 100 czy 130zł), ale materiały dobre, wody nie puszczają, było poprawianie gąbki, a moja kanapa miała bardziej wymyślne kształty niż w ST - mogę poszukać namiaru, jeśli byłbyś zainteresowany, choć może lepiej poczekać na jakąś tańszą alternatywę ?

Zostaw komentarz:

• proti
    odpowiedział(a)
    Czołem,

Na początek dołączę się do pozytywnej opinii o Zuma motocykle z Falenicy. Rzeczowo, szybko i na temat, a do tego pogadać można

Z kolei mam pytanie o jakiegoś polecanego tapicera w Warszawie. Muszę obszyć 3 siodła, w tym jedno do ST. Nie zależy mi na napisie Yamaha, oby ktoś się znał na rzeczy i nie ździerał.

PZDR!

Zostaw komentarz:

• blyshkrik
    Guest replied
    Usunięte na żądanie użytkownika
    Ostatnio edytowany przez Gość; 27.

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X