Usunięte na żądanie użytkownika
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Regulator napięcia
Zwiń
X
-
Siwy
-
Siwy
-
Tak, na końcówkę żeńską (chyba) czyli w tą w którą wchodzi ten "listek" dajesz dłuższą koszulkę i przypalasz ją z jednej strony - z drugiej nie, ponieważ co pewien czas trzeba kontrolować stan połączeń. Wszystko razem później dajesz w taśmę izolacyjnąi przyczepiasz by się nie majtało za bardzo.
Przeczyść listek do błysku, sprawdz mase reglera na śrubie.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Siwy
-
podłączam się pod temat.
Jakieś trzy tygodnie temu próbując odpalić moją Super Tenere aku oddał żywota.
Pojechałem kupiłem nowy i na poczatku było wszystko ok. jeździłem co 1-2 dzien
Dziś po ok tygodniu postoju motocykla nowy aku także padł, coś tam kręcił ale bardzo słabo.
Stary aku kilka dni temu naładowałem i dziś go założyłem, motocykl odpalił od razu.
Domyślam się, że mam słabe ładowanie, musze zrobić diagnostykę ładowania, ale czytając wasze posty coś mi mówi, że mam do wymiany regulator.
Komentarz
-
Serdeczni Braci i Siostry
Nie uwierzycie zapewne ale parę dni temu podczas powrotu ze zlotu padł mi regulator napięcia.Zapewne nie uwierzycie również iż był to dokładnie ten sam regulator o którym tak słodko piszecie a mianowicie RN-05 zamontowany przez poprzednika mojej "czarnulki" jakieś 4 latka temu.W sumie to juz sam nie wiem czy 4 lata na tym samym reglu traktować jako sukces czy po prostu jako ewidentną porażkę ???
Może jest jakaś inna alternatywa ??? Jestem właśnie na etapie zakupu tej zabaweczki ale widzę że zbyt dużego wyboru to jednak chyba nie ma...
Larry, pozostały Ci jeszcze ze 2 latka. Po tym okresie proponuję przyglądać się coraz częściej jak zachowuje się Twój RN-05
Komentarz
-
Zamieszczone przez andy Zobacz postaSerdeczni Braci i Siostry
Nie uwierzycie zapewne ale parę dni temu podczas powrotu ze zlotu padł mi regulator napięcia.Zapewne nie uwierzycie również iż był to dokładnie ten sam regulator o którym tak słodko piszecie a mianowicie RN-05 zamontowany przez poprzednika mojej "czarnulki" jakieś 4 latka temu.W sumie to juz sam nie wiem czy 4 lata na tym samym reglu traktować jako sukces czy po prostu jako ewidentną porażkę ???
Może jest jakaś inna alternatywa ??? Jestem właśnie na etapie zakupu tej zabaweczki ale widzę że zbyt dużego wyboru to jednak chyba nie ma...
Larry, pozostały Ci jeszcze ze 2 latka. Po tym okresie proponuję przyglądać się coraz częściej jak zachowuje się Twój RN-05
!sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez ksenon Zobacz postabez powodu się nie spalił!--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Trza rozbierać kawałek instalacji i szukać przyczyny. Regulatory same w sobie raczej nie padają. RN to dobry wyrób. Czytam o nim wiele pozytywnych info i nie zdarzyło się nikomu aby padł.
Wywalaj kostkę, lutuj przewody wychodzące z alternatora, wyczysć w okolicy wszelkie styki, sprawdz czy akumulator jest ok (12,5V), bieguny wyczysć do błysku, tak jak i konektory zamocowane na nich... nie ma opcji żeby kolejny padł. No chyba, że zwarcie robi pradnica.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
...
moj rn sfajczył kostę do którego go podłaczyłem, niesteyt wina leżała po stronie styków, wsUwek które juz były zardzewiałe i słabo przewodziły prąd, przez do zaczynały sie palić, może moj regulator zaliczyl nawet zwarcie tego nie wiem. Plastikowa kostka była spalona i zfajczona, plastik obkopcony, kosęe wyelimonowałem zlutowałem, działa jak narazie ok. Jeżeli po czterach latach RN kipnie to i tak kupie drugi nowy ten sam, o chiskich regulatorach i z larrosna słyszałem że starczają na jedną wycieczkę.Sprzedam silnik do xtz 750 kontakt na PW.
Komentarz
Komentarz