Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Regulator napięcia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Szkoda, że RN5 nie ma jakichkolwiek otworów mocujących czy choćby zaczepów.
    --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

To prawda, jest to duży problem. Nie mając dodatkowych otworów czy opaski mocującej kompliukuje sprawe montażu - ale ja sobie poradziłem z jego montażem mimo braku w/w udogodnień. Na zdjęciach to widać . pozdr

Komentarz

........ a no i przede wszystkim RN05 jest na tyle duży że mocując go na alu. blaszce(po starym relerze) nawet na opaskę kupioną w castoramie nie da się założyć bocznej osłony - więc ten wariant odradzam .

Komentarz

a może mnie ktoś uświadomić dlaczego przeniesiono regla pod kanapę (po 1991?) skoro tam grzeje go cały baniak oleju ?
          no niby tam wieje bo dziura jest, ale po lewej za akku nie było lepiej ?
          ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
          FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

Widocznie konstruktorzy uznali, że tam będzie mu fajniej, ale ja tak nie uważam pozdr

Komentarz

W październiku 2008 padł mi regler. Z braku funduszy zdecydowałem się na chiński zamiennik , który zjarał się po tygodniu.
              Kolejny wybór padł na RN-05. Po jego założeniu nie mam żadnych problemów z ładowaniem. Kupiłem go przez allegro od Sławomira Dudka z Rzeszowa ,który je produkuje
              (http://allegro.pl/uniwersalny-regula...227342737.html)
              Bardzo rzeczowy i solidny gość. Niewielu takich fachowców pozostało w naszym pięknym kraju.Normalna gwarancja na produkt + możliwość zwrotu jeżeli nie spełni oczekiwań.
              Otwory montażowe można wywiercić w aluminiowym radiatorze regulatora w dowolnym miejscu. Ja wywierciłem jeden i przymocowałem regler na leżąco do osłony plastikowej pod lewym boczkiem.
              Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę przesłać zdjęcie.
              KTO MA SUPERTENERE - MA LEPIEJ

Komentarz

Zamieszczone przez J A B O L Zobacz posta
                W październiku 2008 padł mi regler. Z braku funduszy zdecydowałem się na chiński zamiennik , który zjarał się po tygodniu.
                Kolejny wybór padł na RN-05. Po jego założeniu nie mam żadnych problemów z ładowaniem. Kupiłem go przez allegro od Sławomira Dudka z Rzeszowa ,który je produkuje
                (http://allegro.pl/uniwersalny-regula...227342737.html)
                Bardzo rzeczowy i solidny gość. Niewielu takich fachowców pozostało w naszym pięknym kraju.Normalna gwarancja na produkt + możliwość zwrotu jeżeli nie spełni oczekiwań.
                Otwory montażowe można wywiercić w aluminiowym radiatorze regulatora w dowolnym miejscu. Ja wywierciłem jeden i przymocowałem regler na leżąco do osłony plastikowej pod lewym boczkiem.
                Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę przesłać zdjęcie.
                Potwierdzam
                Ja zakupiłem regulator tydzień temu na temat działania nie mogę napisać więcej jak DZIAŁA, a regulator wygląda solidnie koleś jest konkretny i udziela rocznej gwarancji.

Komentarz

Odświeżam trochę temat odnośnie regulatora od Fazera.
                  Może ktoś testował?
                  Albo może ktoś wie na czym polega różnica

1.Fazer
                  reg fazer.jpg
                  2.Xtz
                  reg xtz.jpg
                  Ostatnio edytowany przez giani; 102.
                  ...tylko silnych los obdarza hojnie...

Komentarz

Z tego co popatrzyłem to te od fazera mają nawet 6 przewodów, nie wiem do czego trzeba by zobaczyć na schemacie. Tak czy siak nie rozumiem w czym problem, większość regulatorów od większości moto, będzie kompatybilna jeśli ma 3 fazy, + i -.

Komentarz

Ten co wkleiłem to na 5 przewodów.
                      Właśnie nie wiem o co chodzi bo te od fazerów są dwa,trzy razy tańsze(mówię o używkach).Przykład http://allegro.pl/yamaha-fzs-600-faz...242711788.html
                      Ja rozumiem, że w Tenerach regulator to chodliwy towar ale bez przesady.
                      ...tylko silnych los obdarza hojnie...

Komentarz

Również nie rozumiem tych cenowych "przebojów" z częściami do xtz. Najlepiej kombinować.

Komentarz

Jak jesteś przekonany, że ten używany jest na 100% sprawny to kupuj. W necie można było znaleźć opisane końcówki, także podłączyć i jeździć

Komentarz

Ja zakupiłem takowy podłączyłem i w testach garażowych wypadł pomyślnie nie wiem co będzie na trasie napięcie przy 3000-4000 obrotów bez obciążeń 14,4 po załączeniu 2xH4 spadło do 13,8 jak na razie jest OK dalsze testy na wyjeżdzie na zlot na mazury .Podłączenie proste 3 białe do białych, czerwony +, czarny - masa

Komentarz

Kurcze, a jak to jest, że serwisówka podaje napięcie akumulatora przy 5 tys. na poziomie 14,5-15,5. Przecie w 90% przypadków powyżej 15V to oznacza kończący się regulator.

Komentarz

też tego nie rozumiem 15V to już się gotuje bateria

Komentarz

Pracuję...
                                X