Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Nie do końca tak ... poprawić głowicę można poprzez docieranie gniazd i wymianę uszczelniaczy - taką czynność można a nawet trzeba zrobić. Teraz moja głowica jest po regulacji luzów i wychodzi na to ze dokonuje żywota bo na następną regulację już nie będzie możliwości. Dlatego przygotowałem sobie inna głowicę gdzie jeszcze płytki są w zakresie 180 - na jakiś czas wystarczy
Racja, u mnie ze 140-160 po frezowaniu zrobiło się 110-120, a zawory cienkie jak żyletki. Jak rozbroję starą głowicę, to wrzucę fotki jak nie należy regenerować głowicy
Może dorobienie w zakładzie takim jak Parandowscy było by tańsze.
Prowadnice-można zażyczyć sobie w zakładzie żeby dotoczyli z czegoś innego. Mi dotoczyli brązowe, lepsze i tańsze niż oryginalne żeliwne.
u paradowskich dorobienie 1szt zaworu 67zł brutto + wysyłka. Do samochodów dorabiałem już do prze różnych silników i złego słowa powiedzieć nie mogę,nie wiem jak sprawdzą się w moto.
u paradowskich dorobienie 1szt zaworu 67zł brutto + wysyłka. Do samochodów dorabiałem już do prze różnych silników i złego słowa powiedzieć nie mogę,nie wiem jak sprawdzą się w moto.
nie wszystkie zakłady chcą się podjąć roboty głowic motocyklowych - sprawdzałem, ale można zadzwonić zawsze będzie jakiś ratunek
AMP Paradowscy to fabryka zaworów, produkują tam tylko i wyłacznie zawory silnikowe do chyba wszystkich samochodów jakie są, robią zawory na pierwszy montaż dla wielu marek,oraz zamienniki orginału. Głowic tam nie robią... :-)
Zeby dorobic zawor trzeba przysłac stary, lub dokładny rys. tech.
Jest jeszcze mały problem. Nie wiem jak w 750 ale do 660 zawory wydechowe są robione z dwóch innych materiałów i są ze sobą skręcane, można to sprawdzić magnesem, od połowy w dół magnes nie chce przyciągać zaworu. Nie jestem pewien ale dolna część może być tytanowa. Podobno BMW takie coś stosowało.
Dokładnie u Paradowskich robią tylko zawory i są w stanie zrobić każdy zawór z rys technicznego projektu itp .Byłem tam chwile na stażu i robią na prawdę porządną robotę .Polecam
Komentarz