Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Podoba mi się prostota takiego rozwiązania. Nie chcę pchać kolejnych urządzeń na kierownicę, więc chyba zbuduję dziś coś podobnego. Jeden zaworek do regulacji, a drugi do włączania i wyłączania. Trzeba będzie tylko sprawdzić czy da się uzyskać odpowiednią przerwę pomiędzy kroplami.
Temat nie umarł, tylko czeka w kolejce. W tej chwili mam w garażu 2 ST, 1 dłubię oraz AT na serwisie, więc doba ma za mało czasu.
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Firma Jurmix z Warszawy jest specjalistą w zakresie wózków widłowych. Zajmujemy się sprzedażą, wynajmem oraz serwisem wózków widłowych. Serdecznie zapraszamy!
Dopiero znalazłem wątek.
Scorpion faktycznie opisywał swoją olejarkę na forum ktore zaginęło. Ja w ubiegłym roku odkupiłem od niego teresę z olejarka. Miała pełną regulację wraz z włącznikiem umieszczoną na kierownicy. Piszę miała bo niestety układ nie wytrzymał zimowej soli i brodzenia w wodzie. Spisywała die znakomicie jednak warto pomyśleć o zatopieniu gotowego produktu w czymś wodoszczlnym np silikonie. Teraz działa tylko na włączniku. I mimo wszystko jest bardzo przydatna. Jak jadę w deszczu czy po piachu to po prostu włączam na chwlę elektro zawór olej popłynie i nie martwię się że pokapał na felgę. Ważne że łańcuch nasmarowany. Jestem wdzięczny Scorpionowi za tą instalację.
od kilku miesięcy czekam aż temat ruszy sie dalej i konstruktorzy niezależni dokończą temat,
zamierzam też zmontowac sobie taką własną olejarkę ale przyznam bez pomocy szwagra elektronika nic nie rusze z tymi określeniami bo ich poprostu nie kumam,
może ktoś montował ostatnio olejarkę i dorzuci coś od siebie, myśle że z nadchodzącą wiosną więcej osób jest zainteresowanych...
do oliwiarki jest świetny elektrozawór - używałem go w kilku motocyklach i jest w sam raz , szybki i precyzyjny , wraz z dobrym sterowaniem sprawia zero kłopotów
Witamy serdecznie na stronie Firmy TC SERWIS i zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
generalnie najlepiej się sprawdza oliwiarka z dwoma regulacjami - czas otwarcia zaworu i częstotliwość załączania zaworu , można wtedy dobrać ilość oleju stosownie do warunków na drodze
LOvato pewnie tez sie grzeje przy pracy stałej ale przy podłaczeniu prrzez ukłąd sterujaca pewnie ani o stopień sie nie ogrzeje MAm lovato juz w drugiej olejarce. zadnych problemów. w razie czego mozna kupić sama cewke jak by sie spaliła jakims cudem.
Komentarz