Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Do opony bezdętkowej dętka też jest dobra jeśli na off to dętka gruba wzmocniona jest najlepsza. Próbuj sam i 4 do 5 atmosfer + Ludwik i wskoczy. A i jeszcze talk na dętkę i do opony może być zasypka dla dziecięcych pup jak masz i będzie dobrze.
Ja tam mąką sypałem. Jutro powalczę z tym ludwikiem dętka nówka funkiel nie śmigana, najgrubsza jaką mieli
Do opony bezdętkowej dętka też jest dobra jeśli na off to dętka gruba wzmocniona jest najlepsza. Próbuj sam i 4 do 5 atmosfer + Ludwik i wskoczy. A i jeszcze talk na dÄ™tkę i do opony może być zasypka dla dziecięcych pup jak masz i będzie dobrze.
Moja dętka nie wytrzymała tyle, usłyszałem tylko strzał i dostałem po oczach smugą powietrza, opona musi być dobrze nasmarowana wtedy dobrze wyskakuje w ranty i po sprawie nawet przy 2atm się da.
Nie wiem co się uparliście na tą zmianę opon samemu w garażu?
Co jeden to mądrzejszy i dodatkową robotę sobie robi i tylko czekać przy pompowaniu czy czasem się nie zakuło dętki
Mi już się nie chce w to bawić ale jak komuś sprawia to radochę to proszę bardzo, powodzenia i jak najmniej przebitych dętek łyżkami.
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Dzisiaj moja Tereska dostała nowe buty.Obydwie opony bezdętkowe przy montażu sama pasta montażowa nie wiele pomogła bo podczas pompowania opony nie wskakiwały na rant a ciśnienie było 5,5 atm. dopiero solidne spryskanie płynem do mycia naczyń rozcieńczonym z wodą pomogło. Opony zmieniałem w serwisie w Olsztynie bo stare Scorpiony tak zwulkanizowały się z obręczą że nie mogłem ich zdjąć zresztą serwisman też miał z tym nie lada problem kosztowało mnie to 16 zł+16 zł+6 zł (montaż, wyważanie, ciężarki klejone) za dwa koła
Cześć nie polecam smarowania ośki bo po co tylko będzie się na niej osadzał brud tylko łożyska one pracują i potrzebują smaru,ośkę przesmaruj olejem cieniutko aby łatwiej weszla
udało mi się zdjąć E09 z przedniej - ale z tylnej nie. Nie pomógł nawet patent z dociskaniem boczną stopką.
kontunuujac temat - jakie łyżki polecacie - czy robimy zamówienie zbiorcze ?
i jakie sposoby klejenia na gorąco ? Widziałem jakiś patent na prąd (?) u Ekipy Wulkanizacyjnej w Maroko
wogóle EkipaWulkanizacyjna powinna się wypowiedzieć w tym temacie szeroko
Komentarz