Tak sobie myślę że Eirkir trochę tu podkreślił swoje walory, ale faktycznie trochę pary w łapach nie przeszkadza przy zmianie opon. Zapewne chodzi o moment gdy jedna strona opony jest już zdjęta, ewentualna dętka wyjęta i trzeba zdjąć z felgi drugą stronę. Przy odrobinie zręczności i praktyki wystarczy jedna łyżka a potem koło zapieramy o kolano i ściągamy żywcem. PS. ja akurat nie chodzę na siłkę.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Wymiana opony- INSTRUKTAŻ
Zwiń
X
-
DanielD - luz, mialobyc nieco zabawnie i ciesze sie, ze Cie to rozbawiloJedni potrafią śmiać się z samych siebie i mieć dystans, a inni śmieją się z innych, bo taką mają potrzebę.
Beniamin, nie ma czego podkreslac - czlowiek jest nieco silniejszy, to wykorzystuje to czasami
Luz chłopakiHave fun i do następnego posta
Konwersja XTZ660 na supermoto ;-) http://xtz660.blogspot.com
Komentarz
-
Zdjęcie0084.jpg
Dziś złapałem gumę. Gość z angielskiego serwisu mobilnego (polak, żeby nie było) pokazał klasę w operowaniu łyżkami! A co niektórzy płaczą jak w motocyklu ciężko zdjąć... Rozmiar tej gumki to 435/50 R19,5hominis est errare, insipientis in errore perseverare
Komar 2350; WSK 175 Kobuz; JAWA TS 350 Sport; YAMAHA XT660Z; KTM LC4 ADV; KTM LC8 ADV; obecnie KTM 625 SXC
Komentarz
-
Odkopie troche, ale szukalem i sie nie doszukalem. Chce kupic lyzki do zdjemowania opon, i moje pytanie jest: jak dlugie zeby zabrac ze soba w podroz? 24cm wystarcza? Dwie czy moze wiecej?
Znalazlem na allegro cos takiego: http://moto.allegro.pl/lyzka-lyzki-d...108555329.html
Bede ok?
KamykER5 -> SV650K3 + ST XTZ750 '89
Komentarz
-
Te łyżki to trochę lipa jest, od biedy ujdzie. Mam też takie ale dłuższe, 34cm. Są dość plastyczne i zwyczajnie się uginają, miałem obawę że się złamią.sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Tzn wiesz, nimi zmienisz kapcia. Jak leciałem do Chorwacji i złapałem kapcia to zmieniałem nimi. Tylko ten "made in Tajwan" zobowiązuje i trzeba uważać, żeby nie dostać kawałkiem łyżki w razie coPodpytaj może u jakiegoś wulkanizatora, może ma jakieś lepsze.
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
A jam mam takie jak na foto i daje rade. Kupiona w larssonie, z foto wynika ze to to samo. http://www.larsson.pl/index.php?c=r&...DY1MQ==&t=opon Łyżka jest z odkuwki, jest sztywna i nic się nie gnie. Chyba ze z tira oponę ściągasz. Kilka opon już tym wymieniłem i jakoś strasznie nie było.
Niby dłuższa zawsze lepsza ale te krótkie łatwiej upakować i zawsze to mniej zeelastwa do wożenia.
Ja do tych łyżek nie mam zastrzeżeń.
Komentarz
-
te drugie są zajebiste, mam takie dwie i w zupełności wystarczają a dzięki zgrubieniu nie wsuniesz jej głębiej niż potrzebaBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz