Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Ten zaworek podciśnieniowy to jednak straszna kupa. Już na początku, przy montażu, uronił kilka kropel. Po kilku dniach rozciekł się całkowicie i puszcza więcej niż ten wyskalowany precyzyjny. Szukam czegoś innego
Zaworek akwarystyczny jest ( wg mni) normalnym zawodnikiem do CO2 i teoretycznie powinien być w każdym sklepie akwarystycznym ale to jest kwestia asortymentu. Ja jak szukałem to najpierw obdzwoniłem sklepy aby nie jeździć niepotrzebnie. Pozdr
Pozwolę sobie zamieścić na forum zestaw na moim moto.
Nie zwracajcie uwagi na niepoodcinane trytki, olejarka jest jeszcze w fazie testów. Ciekawym rozwiązaniem są trzy tryby pracy wybierane z przełącznika przy kierownicy: NORMAL / OFF / OFF ROAD. W pozycji NORMAL olejarka normalnie smaruje łańcuch, OFF oczywiście wyłącza sprzęt, OFF ROAD olejarka smaruje dwukrotnie częściej niż w NORMAL. Dioda przy kierownicy sygnalizuje otwarcie elektrozaworu. Oczywiście system jest uzależniony od wskaźnika luzu i zapłonu motocykla.
Nie zwracajcie uwagi na niepoodcinane trytki, olejarka jest jeszcze w fazie testów. Ciekawym rozwiązaniem są trzy tryby pracy wybierane z przełącznika przy kierownicy: NORMAL / OFF / OFF ROAD. W pozycji NORMAL olejarka normalnie smaruje łańcuch, OFF oczywiście wyłącza sprzęt, OFF ROAD olejarka smaruje dwukrotnie częściej niż w NORMAL. Dioda przy kierownicy sygnalizuje otwarcie elektrozaworu. Oczywiście system jest uzależniony od wskaźnika luzu i zapłonu motocykla.
Po kliknieciu w załacznik wyświetla się: Invalid Załącznik specified. If you followed a valid link, please notify the administrator
--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Ja mam rozwiazan to tak.Na rurke idzie gumowa zlaczka z zestawu do przetaczania krwi,w srodek jako dysza kierujaca krople oleju na zebatke jest wlozony wklad od dlugopisu dosyc gleboko,wiec mozna w miare zyzycia go wysuwac.Teraz nie mam zdjecia kompletu,ale moge zrobic.Moim zdaniem mocowanie do tej oslonki powoduje mniejsza podatnosc na ibracje,krotsze ramie , blizej do zebatki
Mocno skompresowany układ AVT, zmodyfikowany już o mocniejsze diody
Mały, ale aż 16A przekaźnik przełączny upchany do małego pudełeczka
No i zZIPowane wszystko w kupie
Na razie największy problem, to znalezienie odpowiedniego przewodu. W sklepach elektronicznych albo maleństwa o zbyt małym przekroju, albo giganty dobre do sporego przedłużacza prądu z sieci
Podjedż na najbliższy szrot i wyciąg z jakiegoś w miare młodego wraka całą wiązkę ,starczy na długie lata na wszelkie przeróbki i dodatki a i koszt znikomy
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Jeśli pojemnik nie ma skąd zaciągnąć powietrza, olej będzie zlatywał coraz wolniej, wytworzy się coś na kształ strzykawki, z której płyn sam z siebie nie poleci.
Czy można do zbiorniczka podłączyć przewód, który będzie wtłaczał powietrze z otworu (chyba) na obudowie sprzęgła, zaraz za pompą paliwa?
ALe po co? Wystarczy zrobic małą dziurkę w zakrętce zbiorniczka ew wężyk odpowietrzający. Z odpowietrzenia silnika nie polecam gdyż tam powietrze raz jest wydmuchiwane a raz zasysane zgodnie z ruchem tłoka.
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz