Wydech oryginalny nie jest ale ma wymiar oryginału. Maiłem na myśli czy z lewej (bez wydechu) odsadzić tak samo jak z prawej - i wówczas jest symetrycznie czy zrobić maksymalnie blisko (z lewej). Będzie z lewej bliżej a z prawej dalej.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Kufry i stelarze
Zwiń
X
-
Jak zrobisz symetryczny stelaż to miejsce jest. Jeżeli a-symetryczny to miejsca nie będzieW przypadku stelaża symetrycznego powstaje miejsce na zamocowanie pojemnika wykonywanego np. z rury kanalizacyjnej.
wd5891_nowe2.jpgOstatnio edytowany przez czeczen; 402.
Komentarz
-
No to teraz zgłupiałemJako początkujący nie wiem co będzie lepsze, praktyczniejsze. Już wiem, że sakwy a nie kufry aluminiowe. Teraz jeszcze czy stelaż symetryczny czy nie. Sam sobie nie potrafię na to pytanie odpowiedzieć. Pewnie jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy. Kwestia które ma więcej plusów dodatnich a które więcej plusów ujemnych. Sam sobie nie odpowiem......
Komentarz
-
No właśnie tylko Ty możesz odpowiedzieć sobie na to pytanie...
Pomyśl -gdzie będziesz więcej jeździł ?
miasto,asfalty czy jakieś drogi mało uczęszczane,off .... jeżeli wersja pierwsza to każdy centymetr się liczy, i co tam chować jeżeli jesteś cały czas w zasięgu cywilizacji
natomiast wersja druga - wtedy niespecjalnie będzie przeszkadzało Ci te dodatkowe 10-20 cm i jest co zabierać bo na zadupiu trochę trudniej o potrzebne do jakiejś doraźnej naprawy rzeczy
Komentarz
-
dobrze ci pisali, wszystko zależy ile, gdzie i z kim bedziesz jeździł, ja jak jade sam to i tak staram sie nie wychodzić poza obrys moto żeby np w korku myknąć na trzeciego, wiecej plusów zdecydowanie mają sakwy niż Al, ale ja mam Al i nie narzekam jak jadę z moją Panią naładuje na kuferki jeszcze coś to siedzi jak w fotelu, ajak pękł mi po przewrotce w Wilkasach to skleiłem siwą taśmą i też było good nawet nie przeciekł jak wracałem. Wybór należy do Ciebie, ale jedno jest pewne i tak wszystko wyjdzie w praktyce....
Komentarz
-
Dzięki. No właśnie wszystko okaże się w praktyce. Zobaczymy. Jutro porozmawiam jeszcze z Palem555 w sprawie stelaży - symetryczne czy asymetryczne. W każdym razie temat znacznie mi się rozjaśnił i nie jest już czarną magią. Serdecznie dziękuję wszystkim który zechcieli podzielić się dobrą radą i doświadczeniem.
Komentarz
-
Zamieszczone przez wojti Zobacz postaNo to teraz zgłupiałemJako początkujący nie wiem co będzie lepsze, praktyczniejsze. Już wiem, że sakwy a nie kufry aluminiowe. Teraz jeszcze czy stelaż symetryczny czy nie. Sam sobie nie potrafię na to pytanie odpowiedzieć. Pewnie jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy. Kwestia które ma więcej plusów dodatnich a które więcej plusów ujemnych. Sam sobie nie odpowiem......
węższa rura to tylko na narzędzia - ale zerknij na rozwiązania LUPUSa https://picasaweb.google.com/115637242715083430332
miał gdzieś na zdjęciu super gmole od Pastora i narzędziówke zamykaną oryginalnym zamkiem motocykla (zapięcie na kaski)
gdzieś miał zdjecia z bliska ale ni mogę ich znaleźćST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
FB: http://www.facebook.com/kamilltee
Komentarz
-
307903_2298823511719_1283089139_2749341_3120142_n.jpg
nigdy w życiu więcej nie pojadę z sakwami workami czy inną materiałową cholerą. Nie wygodne to to jest na maksa. jak tylko chcesz coś nawet z wierzchu wyjąć natychmiast całe mocowanie szlak trafia i na nowo trzeba wiązać. każdy może się "włamać" i przy glebie cała okolica zbiera twoje gacie.
Komentarz
Komentarz