Jeśli można prosić o fotki z rozbiórki silnika to będe wdzięczny. Nie przejmuj się. Moja ST też ma zmieniony silnik
Wałów w motocyklach lat 80 i późniejszych nie szlifuje, nie wchodze w szczegóły, jest pełno info nt. w sieci. Panewki to drogi koszt a Yamaha nie ma podanych wymiarów naprawczych tylko kolejne wymiary są oznaczone kolorami (nie ma typowego przyporządkowania kolorów do wymiarów, zobacz w dziale Moje moto temat użytkownika "_Ja"). Rozebranie silnika i złożenie przy wyjmowaniu wału to dodatkowo uszczelki, uszczelniacze plus masa rzeczy które wyjda dodatkowo (najczęściej głowica), no i koszt robocizny, wypitego browaru, narzedzi...
jaki silnik bez oleju to przejedzie ? Zatrze sie po pierwszych 100 jeżeli nie wcześniej...

Wiekszosc zakładów przeszlifuje wał i dobierze nowe panewki z jakiegoś auta lub uniwersalane
Niestety tak zrobiony zestaw nie wytrzymuje pracy w silniku motocyklowym, gdzie są znacznie inne warunki pracy niż w aucie.
jaki silnik bez oleju to przejedzie ? Zatrze sie po pierwszych 100 jeżeli nie wcześniej...

ciśnienia czerwona
\
Komentarz